74309007

Afgelopen weekend hebben we bij Houtrust Den Haag het jaar 2022 feestelijk afgesloten met de TMG Kersteditie! De kerstmutsen en kersttruien zijn uit de kasten gehaald om een echte kerstsfeer te creëren. Ook de Kerstman is langs gekomen met oliebollen… Wie er gesmikkeld, uuh gewonnen hebben tijdens dit toernooi? Lees het hieronder!

Mini’s

De mini categorie bestond uit 7 spelers die dit toernooi starten in twee poules. Er werden veel wedstrijden gespeeld om uit te maken wie de sterkste zijn van deze twee poules. Maikel Stoker uit Drachten en Gilean Bakker uit Amsterdam hebben beide de poulefase gewonnen en speelden tegen elkaar in de finale. Gilean liet zien dat hij de sterkste mini is! De nummers twee van de poules, Devin Smit en Oscar Elsemulder, speelden tegen elkaar voor het brons. Waar Oscar nog de eerste game goed mee ging, was in de tweede game Devin een stuk sterker en won daarmee het brons.

Rookies

In de rookies vond er in één van de familie halve finale plaats, namelijk Karlijn van der Meer tegen haar broer Casper van der Meer. Ook in de uitslag was het zichtbaar dat ze op elkaar lijken, want Karlijn wist te winnen met 7-11, 11-6, 11-7, 11-6 (3-1). Een mooie stabiele uitslag waarmee Karlijn de finale wist te halen.

De andere halve finale was Matisse Bakker tegen Milan Wiersma. Milan had een pittige kwartfinale erop zitten na een 3-2 overwinning en was nu ook gebrand om de lijn door te zetten in de halve finale De lijn van een 5-game wedstrijd doorzetten is gelukt. In een mooie, lange en pittige wedstrijd, maar in het voordeel voor Matisse. Hij neemt het op tegen Karlijn in de finale.

In deze finale liet Matisse zien dat hij de sterkste was en won met 3-0 van Karlijn. Het brons ging naar Casper van der Meer die een 2-0 overwinning boekte op Milan Wiersma.

Beginners

13 squashers gingen de strijd met elkaar aan in deze categorie waarbij Hana Al Nayal Sascha Steps elkaar in de finale troffen. In de eerste game moest Hana nog een beetje warm slaan, maar wist met 13-11 de tweede game op haar naam te schrijven. 1-1 stond het in deze finale en in de laatste game, best of 3, ging het erg gelijk op. Hana wist haar hoofd koel te houden en als eerste de 11 aan te tikken, waardoor zij deze editie de winnaar is van de Beginners categorie!

De strijd om plek nummer drie ging tussen Levi Visser en Dmytro Marhitych. Daar liet Levi zien dat hij in vorm is en won met 2-0. Deze overwinning heeft Levi naar de derde plek op het podium geleid.

Elite/Stars

De Elite en Stars zijn samengevoegd, waardoor we op een aantal van 11 spelers uitkwamen. Victor Santos de Freitas speelden zijn halve finale tegen Aiden Vetjens en Renske Huntelaar mocht haar de halve finale spelen tegen Rishi Ramnathsing. Victor en Renske wisten beiden met 3-0 te winnen en stonden daarmee tegenover elkaar in de finale van de TMG Kersteditie 2022. Deze finale bestond, vanwege Code Oranje dat afgegeven werd in heel Nederland, uit een best of 3. Dit was nog een spannende best of 3, maar Victor wist als eerste twee keer 11 punten te maken en daarmee de eerste plek te behalen!

De strijd om het brons leek wel een thuisfinale. Rishi en Aiden spelen beiden bij Houtrust, dus wie mocht op eigen baan het brons veroveren? Dat is Aiden Vetjens geworden. Met een 2-0 overwinning op Rishi mocht hij de derde plek op zijn naam schrijven.

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier alle resultaten van TMG Kersteditie 2022

Uiteraard kwam de Kerstman langs met heerlijke oliebollen. Iedereen, inclusief ouders, hebben heerlijk gesmuld van deze lekkernij! Het was een succes het weekend en dat kon natuurlijk niet zonder alle deelnemers, ouders, trainers en familieleden, Houtrust Squash en de scheidsrechters! Wat fantastisch dat jullie er allemaal waren. Wij willen iedereen bedanken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast natuurlijk ook onze sponsoren: DPD Pakketservice NL, MKB Media,  Dunlop Squash, Baanreserveren.nl en Orange Double Dot! Dank!

Wij wensen iedereen fantastische feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Wij hopen jullie allemaal te zien op TMG in het Frans Otten Stadion Amsterdam op 28 januari! Hier kan jij je er direct voor inschrijven.

 

Tot dan!