74309007

Victor Santos de Freitas: Speler van Januari 2020

Iedere maand verkiest TMG een jeugdspeler voor de titel speler van de maand! Dit keer is Victor Santos de Freitas verkozen tot speler van de maand. Victor wist in het begin van dit jaar knap de top 16 te bereiken van de British Junior Open, mondiaal bekend als het officieus WK. Daarna wist Victor als 12 jarige tweede te worden bij het NK onder 15. Naast zijn sportieve prestaties en goed gedrag op en buiten de baan is Victor verkozen!

 

1: Je hebt dit jaar meegedaan met de british en 16de geworden! Gefeliciteerd hoe kijk je erop terug ?

Ik vond heel leuk dat ik bij de top 16 kon staan, helaas kon ik mijn eerste wedstrijd niet afmaken doordat mijn tegenstander een blessure opliep, maar de leukste wedstrijd vond ik de tweede wedstrijd. Het was een spannende wedstrijd met 5 games, daarna speelde ik tegen veel goede tegenstanders, moeilijke wedstrijden maar daar heb ik wel heel veel van geleerd.

2: Wat is je doel voor dit seizoen?

Mijn doel is om zoveel mogelijk toernooien te spelen om een goede ranking te hebben voor de toernooien.

3: Wie is jou grootste voorbeeld en waarom?

Mijn grootste voorbeelden zijn Ramy Ashour door zijn techniek, ik vind het mooi om daar naar te kijken en Ali Farag want hij blijft altijd rustig tijdens de wedstrijd.

4: Wat is jouw favoriete bal om te spelen?

Mijn favoriete bal is uiteraard een Crosscourt Nick. Maar om die bal te kunnen spelen moet ik eerst de rally opbouwen met een lengte, daarna wil ik het liefste een Crosscourt Nick spelen.

5: Wat was je leukste wedstrijd tot nu toe en waarom? Wat komt er als eerste bij je op?

De eerste wedstrijd die bij mij op komt was de NK finale onder 13 jaar in 2019 bij Squash Zwolle. Ik werd toen voor het eerst Nederlands Kampioen onder 13, en dat vond ik heel erg leuk.

6: Wat vind je leukste aan TMG?

Het leukste van TMG vind ik dat je speelt met verschillende kinderen, en iedereen heeft een andere soort spel, dus bij elke speler moet je een andere soort tactiek hebben.