74309007
was successfully added to your cart.

Update dag 3: Europese Team Kampioenschappen <19

Vandaag speelden de Nederlanders verder voor plaats 9. De eerste wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen Finland op de Glasscourt met livestream.

Nederland – Finland

Henrico begon de eerste wedstrijd tegen Samuli Niskala. Henrico speelde goed en won binnen 13 minuten van de Fin met 3-0. Hierdoor kwam Nederland gelijk op 1-0 voorsprong.

Daarna was het de beurt aan Fleur Maas tegen de Finse Iilda Takaluoma. Ook Fleur liet zien dat ze goed in vorm was en won ook met 3-0. Nederland kwam hierdoor op 2-0 voorsprong tegen de Finnen.

Tom Schreurs speelde de laatste wedstrijd maar omdat Nederland al op 2-0 voorsprong stond, en de wedstrijd dus eigenlijk al bepaald was, werd hier een 3-setter gespeeld. Tom verloor deze helaas met 7-11, 6-11.

Uitslag: Nederland 2-1 Finland

Nederland – Denemarken

Nederland speelde na de winst op Denemarken verder voor plaats 9-12. De volgende tegenstander werd Denemarken. Hier stelde bondscoach Ronny Vlassaks zijn op papier sterkste opstelling voor op.

Henrico van der Vegt startte opnieuw de wedstrijd op positie nummer 1. Hij speelde tegen Julius Fuglslang. Net als in de morgen wist Henrico deze wedstrijd redelijk makkelijk te winnen met 3-0. Hij bracht Nederland weer netjes op een 1-0 voorsprong.

Daarna was het de beurt aan Fleur Maas. Maas nam het op tegen Klara Møller. Fleur wist netjes de eerste game te winnen met 11-7 maar verloor helaas de tweede game met 11-2. Maas herstelde zich goed en won de volgende 2 games 11-5, 11-4. Zij bracht de Nederlanders op 2-0 voorsprong.

Luke Stauffer sloot de wedstrijd tegen Denemarken. Hij speelde tegen Sebastian Pedersen. Dit werd gezien als de ‘dead rubber’, het maakte niet meer uit voor de einduitslag voor Nederland. Toch deed Luke natuurlijk nog zijn uiterste best en won de wedstrijd uiteindelijk met 11-8, 11-8.

Uitslag: Nederland 3 – 0 Denemarken

Morgen speelt Nederland om 10 uur voor plek 9 tegen Wales!

HUP HOLLAND HUP!

Wil je alle uitslagen en standen nog even terug kijken? Klik dan hier.