74309007
was successfully added to your cart.

EK <15 <17 dag 3

Dag 3 van het EK <15 & <17 zit er op. Vandaag was een belangrijke dag voor beide Nederlandse teams aangezien zij de kwartfinale speelden.

Team <15
Het team <15 speelde vandaag hun kwartfinale tegen Frankrijk. Dit leek op papier al een spannende wedstrijd en niets bleek minder waar. Rowan Damming startte de strijd tegen Frankrijk en gaf Nederland al snel de 1-0 voorsprong door knap met 3-0 te winnen van Noah Schroeder. Daarna was het de beurt aan Knut Hogervorst, Knut kwam al snel 2-0 voor maar kon de wedstrijd helaas net niet zijn kant op trekken en verloor helaas met 3-2. Dit maakte de stand 1-1. De laatste wedstrijd was tussen Lianka Radzyminski en Ninon Lemarchand, ook dit bleek een ware thriller. Lianka wist de 2-1 voorsprong te pakken maar kon het de laatste 2 games helaas niet afmaken en verloor ook met 3-2. Nederland was enorm dichtbij maar kon het helaas net niet hun kant op trekken.

De volgende wedstrijd van de dag was tegen Wales om verder te spelen voor plaats 5. De jongens uit Wales bleken net te sterk. Rowan Damming verloor met 3-0 van Tate Harms. Daarna verloor Sam Gerrits helaas ook met 3-0 van Rhys Evans. Dit maakte de stand 2-0 waardoor de winst er voor Nederland niet meer in zat. Lianka Radzyminski hoefde daarom niet meer te spelen.

Morgen speelt Nederland verder voor plaats 7 tegen Israël!

 

Team <17
Ook het team <17 speelde vandaag hun kwartfinale tegen Frankrijk. Helaas bleek Frankrijk wel echt een maatje te groot. Tjeu Dubbeldam speelde de eerste wedstrijd tegen Toufik Mekhalfi. Dit was een lastige wedstrijd, Tjeu verloor helaas met 3-0. Daarna was het de beurt aan Sebastiaan Hofman, hij speelde tegen Manuel Paquemar. Ook Sebastiaan kon helaas niet verassen en verloor met 3-0. Carlijn de Zwijger speelde de laatste wedstrijd tegen Cléo Jahard, helaas verloor Carlijn met 3-0. Dit maakte de eindstand 3-0 voor Frankrijk.

De tweede wedstrijd van de dag was tegen Schotland om verder te spelen voor plek 5. Tjeu Dubbeldam had gelijk een zware pot tegen Alasdair Prott. Hij verloor deze wedstrijd helaas met 3-0. Daarna mocht Stan Al spelen tegen Ruadhri Mcdougall. Stan kwam 2-0 achter, won daarna nog wel de 3egame maar kon dit niet vasthouden. Stan verloor uiteindelijk met 3-1. Daarna speelde Fleur maar de laatste wedstrijd een 3-setter. Fleur won met 2-0 van Lucy Murchie. Dit maakte de eindstand 2-1 voor Schotland.

Morgen speelt dit Nederlandse team ook voor plaats 7, zij spelen tegen Ierland.

Goed gedaan vandaag Team Nederland! Wij wensen jullie heel veel succes morgen met de laatste wedstrijd! Hup Holland Hup!!!

 

Bekijk hier de volledige schema’s