74309007
was successfully added to your cart.

TMG Speler van de maand april: MILAN ROKS! 

Elke maand nomineert TMG een speler van de maand, dit keer is dat Milan Roks! Gefeliciteerd Milan! Milan is al 2 jaar bijna bij elk TMG toernooi en laat zien dat hij sterk groeit. Hij heeft de afgelopen 2 TMG toernooien zelfs gewonnen bij de Gevorderden en staat nu nummer 1 van de TMG Ranglijst. Ben jij benieuwd hoe hij dat doet? Lees dan nu snel verder!!

Op welke leeftijd heb je je eerste squashbal geslagen en wanneer ben je toernooien gaan spelen?

Ik heb voor het eerst gesquasht toen ik 11 jaar oud was. Ik ging toen met school squashen en vond dit erg leuk, dus toen heb ik besloten om te gaan squashen. Ik mocht al na een half jaar meedoen in de competitie met mijn club Nieuwe Sloot. Mijn eerste TMG  toernooi was in Alphen aan den Rijn in november 2017. Ik speelde toen bij de Beginners en werd direct 9e, waardoor ik de plate mocht ontvangen. Dit was een erg leuke ervaring en ik wilde daardoor meer.

Vorig jaar maakte je de overstap naar de Gevorderden, en de laatste 2 TMG toernooien wist je kampioen te worden van de Gevorderden! Is er iets wat je veranderd hebt?

Ik heb in het jaar 2017-2018 training gekregen van Ken Flynn, bij mijn eigen club in Alphen aan den Rijn. Nadat hij in de zomer van 2018 de overstap maakte naar Rotterdam, train ik momenteel ook bij de RSA in Rotterdam, eenmaal per week op woensdag. Daar krijg ik nu ook les van Stephen Cooke. Vanaf januari 2018 speel ik eigenlijk alle TMG  toernooien. Tot de zomer van 2018 speelde ik bij de Beginners, na de zomer heb ik de overstap naar de Gevorderden gemaakt. Ik wilde meer uitdaging in mijn wedstrijden en vooral leren van lastigere wedstrijden.

Wat is je ultieme doel in squash?

Mijn doel is om dit jaar eerste te worden bij de gevorderden. Voor de toekomst wil ik vooral leren om mijn concentratie tijdens een wedstrijd te behouden en om goed na te denken over mijn spel.

Heb je een gekke gewoonte voor of tijdens een TMG Toernooi?

Ik denk het niet. Ik ben alleen altijd erg nerveus voor de eerste wedstrijd. Hierdoor verlies ik vaak de eerste game of soms zelfs de hele eerste wedstrijd. Het lukt mij nog niet om hier iets aan te doen. Ik probeer mij wel goed voor te bereiden door bijvoorbeeld de tactiek van deze wedstrijd met iemand te bespreken.

Wie is je lastigste tegenstander tijdens TMG toernooien & waarom?

 Er zijn uiteraard meerdere lastige tegenstanders, maar op dit moment denk ik Daan Bosse. Wij zijn fysiek hetzelfde en beide spelen wij op een hoog tempo. Hij is ook linkshandig en dat vind ik lastig met mijn eigen spel te combineren. In de toekomst hoop ik Lars van Dongen te kunnen verslaan. Hij heeft een tactiek waar ik nog moeite mee heb.