74309007

TMG SPELER VAN MAART: LIANKA RADZYMINSKI

De vorige maand introduceerde wij de TMG Speler van de maand! Dit is de speler die in die maand mooie resultaten heeft behaald of iets goeds heeft gedaan voor onze sport. In de eerste week van elke maand maken wij de winnaar bekend van de afgelopen maand. Vorige maand ging Stan Al met deze titel aan de haal. Deze keer winst Victoriaan Lianka Radzyminski de titel!

Begin van deze maand blonk Lianka Radzyminski uit met haar eerste internationale ESF Super Serie titel. Tijdens de German Junior Open in de leeftijd <15 bleek Lianka de sterkste en behaalde zij een mooie titel. Met haar doorzettingsvermogen, sportiviteit, enthousiasme en haar internationaal behaalde titel hebben wij Lianka verkozen als TMG Speler maart 2018.

1: Hoe oud was je toen je begon met squashen?

ik was bijna elf toen ik begon met squashen. Net voor de zomervakantie heeft mijn vader mij meegenomen naar de SJR om met de jeugdtraining mee te doen. Dit vond ik eigenlijk wel heel erg leuk en ben toen vrij snel (heel) veel meer gaan squashen.

2: Wanneer ben je begonnen met TMG toernooien?

Mijn allereerste TMG toernooi was bij Meersquash in Hoofddorp op 16 februari 2014. Totaal nog geen ervaring en werd direct tegen de nummer 1 geplaatste ingedeeld. Niemand had verwacht dat ik daar nog wat punten zou scoren maar het werd best close, al verloor ik wel natuurlijk, haha.

3: Hoe voelde jij je toen je je eerste super series had gewonnen in Hamburg vorige maand?

Nou …. Ik kan dat niet precies uitleggen maar het voelde echt héél erg goed. De coach had mij overtuigd toegesproken voor de finale dat als ik goed luisterde het dan zeker zou moeten kunnen winnen …. Dat is dus gelukt, haha.

4: Wat eet je meestal tijdens een toernooi?

Meestal in de ochtend een kom met kwark of yoghurt met wat vruchten en wat pure hagelslag erin. Overdag gewoon een boterham en ’s avonds meestal iets van pasta met wat extra groente en een lekker stukje vlees. Niet echt iets speciaals maar wel redelijk gezond.

5: Heb je nog gekke rituelen die je doet voor een (spannende) wedstrijd?

Nee, eigenlijk niet. In elk geval niet dat ik me er bewust van ben.

 

Gefeliciteerd Lianka! Volgende maand maken we bekend wie speler van de maand april is geworden!