74309007

TMG Speler van de maand juli: Jerry Bisschops

Jerry Bisschops is verkozen tot TMG speler van de maand juli! Jerry komt uit Maastricht maar is toch minstens 3 TMG toernooien per jaar aanwezig! Jerry heeft afgelopen maand enorm goed gepresteerd op de twee laatste toernooien van de Internationale jeugd serie. Bisschops was bij zowel de Cologne Cup Open als bij de Dutch Junior Open 33/64 geplaatst, hij wist enorm te verrassen door top 16 te behalen in Keulen en de kwartfinales in Amsterdam! Wat een geweldige prestatie! Gefeliciteerd Jerry! Wij hebben Jerry geïnterviewd! Lees nu snel verder!

Hoe oud was je toen je begon met squashen, en wanneer ben je gestart met TMG?

Ik ben begonnen met squash toen ik 8 jaar oud was. Ik was net 1 week bezig met squash lessen toen het NK squash onder 11 plaats vond in Squashcentrum Erik Van der Pluim te Maastricht. Dit werd dus mijn 1ste toernooi. Ik wist de spelregels toen nog niet zo goed maar werd wel 5de.Mijn vader heeft me geïntroduceerd aan deze sport omdat hij altijd op zondagen ging spelen. Ik ging dan ook vaker mee en wilde het zelf ook eens proberen.

Mijn 1ste TMG toernooi heb ik in het seizoen 14/15 gespeeld. Ik werd ingedeeld bij de gevorderden en werd 2de in het algemene klassement. De TMG toernooien vond ik altijd heel leuk om te spelen. Er was altijd een goede sfeer en heel gezellig met de andere squashers. De leiding was altijd top en alles was goed op orde. Een voordeel is dat TMG toernooien op verschillende locaties in Nederland gespeelt worden zodat er altijd wel locaties zijn die niet te ver weg zijn. Ik probeer altijd wel 4 toernooien in een seizoen te spelen.

Wat heb je gedaan om dit resultaat te behalen op deze grote toernooien?

Ik ben vanaf dit jaar veel vaker gaan trainen door de week. Zeker de 3 weken voor de Cologne Open heb ik hard getraind met Thijs van der Pluim en Pieter de Loos. Dit heeft me heel erg veel geholpen en mijn niveau is gestegen door de vele trainingen. Ik had ook 1 week eerder vrij van school dus kon ik de week voor de Cologne Open extra veel trainen en me goed voorbereiden op de 2 toernooien. Toen ik goed presteerde op de Cologne Open kon ik dit gelukkig ook vasthouden op de Dutch Open.

Wat voor sport zou je leuk vinden om te doen als je geen squash zou spelen?

Als ik geen squasher was geworden had ik voor voetbal gekozen. Ik heb namelijk 5 jaar gevoetbald bij FC Gulpen. Voetbal vind ik leuk omdat je het samen met je vrienden kunt doen en veel lol kan beleven bij de wedstrijden. Soms ga ik nog wel eens voetballen met een paar vrienden van school.

Met welke squashspeler zou jij het allerliefst een keer op de baan willen staan en waarom?

Ik zou het liefst een keer met Amr Shabana op de baan willen staan. Hij was vroeger altijd mijn idool. Hij is linkshandig net als ik en ik vind zijn techniek heel erg goed. Hij was niet de snelste maar hij compenseerde dit door veel variatie in zijn spel te leggen. Hij maakte ook altijd heel veel shots die ik mooi vond om te bekijken. Hij lijkt mij ook een hele aardige man. Jammer dat hij gestopt is!