74309007
was successfully added to your cart.

TMG Speler van februari: Stan Al

Vanaf deze maand introduceren wij de TMG Speler van de maand! Dit is de speler die in die maand mooie resultaten heeft behaald of iets goeds heeft gedaan voor onze sport. In de eerste week van elke maand maken wij de winnaar bekend van de afgelopen maand.

 

De Speler van de maand februari is…. STAN AL!

 

Stan heeft vorige maand de halve finale van de Heren B gehaald tijdens het Nederlands Kampioenschap en dat met zijn leeftijd van 16 jaar. Daarnaast is Stan op dit moment de nummer 1 van de TMG Elite Ranking.

Wij hebben Stan wat vragen gesteld over zijn doelen, ontwikkeling en huidige prestaties. Stan is tevens actief aankomend weekend bij het NK Jeugd <17 en ook daar blikken we op vooruit.

1: Hoe lang speel je al squash?

Ik ben op mijn 11e begonnen met spelen, ongeveer 2x in de week. Ik denk dat ik nu 2 jaar zo veel als mogelijk is op de baan sta, dus ik squash 5 jaar nu.

2: Op jonge leeftijd stond je al in de halve finale van Heren B, wat betekende dit voor jou?

Ik heb de finale helaas net niet gehaald en heb een 3e plek gepakt op het NK in de heren B, hoewel ik wel graag tegen de runner up had willen spelen… Maar het toernooi ging onwijs goed voor mij! Ik had de 2e ronde niet verwacht door te komen en de kwartfinale al helemaal niet!  Ik ben vooral heel blij dat ik heb kunnen laten zien wat ik waard ben.

3: Wat was je doelstelling voor het NK en had je dit resultaat verwacht?

Mijn doelstelling had eigenlijk niks te maken met het zo hoog mogelijk eindigen op het NK. Ik was vooral geconcentreerd op het zo goed mogelijk uit voeren van de tips die ik had gekregen en dit wedstrijd voor wedstrijd te bekijken.

4: Je geeft aan dat je zonder resultaat doel het NK hebt gespeeld. Aankomend weekend is het NK <17, heb je hier wel een specifiek doel?

Mijn doel voor het komende NK zal eigenlijk niet erg veel anders zijn. Het zo mooi zijn als ik goed squash kan laten zien en dan komt de rest van zelf wel…

5: Je staat momenteel nummer 1 bij TMG Elite, wat betekend TMG nu en in het verleden?

In het verleden en nu betekent TMG erg veel voor mij. ik vond het vroeger geweldig om te spelen en vooral te kijken naar de jongens en meiden die toen het beste waren. Nu vind ik het vooral heel leuk om aan TMG mee te doen en alle andere squashers weer eens te zien.

 

Gefeliciteerd Stan! Volgende maand maken we bekend wie speler van de maand Maart is geworden!