74309007
was successfully added to your cart.

TMG Speelster van september: Naomi Nohar

TMG Speler van de maand is dit keer Naomi Nohar! Naomi woonde vorig jaar nog in Dubai

 maar is dit jaar verhuisd naar Denemarken. Ze behaalde al eerder goede resultaten op internationaal niveau maar afgelopen weekend werd Naomi kampioen bij de Girls Under 15 op de Danish Junior Open! Dit deed Naomi zonder gameverlies, wat een mooie prestatie! Gefeliciteerd Naomi! Wij hebben een interview gehad met Naomi, lees snel verder!

Waar woon en train je op dit moment?
Op dit moment woon ik in Esbjerg, Denemarken. Het is hier heel leuk. Ik maak deel uit van het Deense talententeam en wij trainen ongeveer 1 keer in de 2 maanden een weekend samen. Tevens hebben ze hier een Deense versie van de TMG-toernooien, de JGP’s, waar ik ook zoveel mogelijk aan meedoe. De club hier is ook echt leuk, ze hebben mooie faciliteiten en zelfs een ISquash.

 

Wat vond je tot nu toe het leukste land waar je gewoond hebt?
Tot nu toe vind ik Denemarken echt het leukste land waar we hebben gewoond. Na een paar maanden vinden ze al dat ik er helemaal bij hoor. Toen ze tijdens de Danish Junior Open bij de prijsuitreiking mijn naam riepen zeiden ze, “Naomi Nohar of the Netherlands, or is it Denmark?”. Er is ook een goed niveau en goede competitie om mijn spel te verbeteren.

 

Wat zijn je doelen voor komend seizoen?
Voor het komende seizoen is mijn doel om goed te presteren. Ik wil heel graag op de toernooien zo hoog mogelijk eindigen en hopelijk ook een paar toernooien winnen. Technisch wil ik vooral mijn spel ontwikkelen zodat het wat sneller wordt door meer te gaan volleren. Een van mijn belangrijkste doelen is het goed presteren op de British Junior Open.

 

Wat mis je het meeste uit Nederland?
Uit Nederland mis ik het meeste mijn beste vriend en de Nederlandse Spelers. Mijn beste vriend is Amerikaans, maar woont in Amsterdam. Ik mis de Nederlandse spelers ook echt omdat er op mijn club niet zo veel junioren zijn die serieus bezig zijn met squash.

 

Wie is je squashvoorbeeld en waarom?
Mijn squashvoorbeeld is Raneem el Welily. Ik vind haar een van de beste van aller tijden omdat zij de dominantie van Nicol David tot een einde heeft gebracht. Ik heb haar ontmoet een jaar geleden en ze was ook heel aardig. Ik mocht zelfs met haar spelen. Technisch vind ik haar fantastisch. Wat zij kan met haar racket is uniek.