74309007
was successfully added to your cart.

TMG Wijk bij Duurstede & Match Amsterdam trekken weer 72 deelnemers

Afgelopen zondag was er weer het eerste TMG toernooi van 2017. Verspreid over twee locaties (Match Amsterdam & Wijk bij Duurstede) deden er weer 72 jeugdspelers mee. Verrassend was het aantal van 22 nieuwe deelnemers die door deze regionale opzet hun eerste toernooi ervaring kregen. Van die 22 nieuwe deelnemers waren er 14 spelers in de kleinste categorie (Mini’s) waar ze met aangepaste regels spelen.

 

Mini’s

Van die 22 nieuwe deelnemers waren er 14 nieuwe spelers in de Mini’s waar ze met aangepaste regels spelen en de jongste deelnemers van het toernooi zijn.

 

In Amsterdam was het lekker veel spelen voor de Mini’s. Na 4 wedstrijden ging de finale tussen de nummer 1 geplaatste Ruby Huisman en Victor Santos de Freitas. Victor wist de eindstrijd in zijn voordeel te beslissen met 3-1. Nieuwkomers Yago Daniel Origel Koers en Dave Kuiper streden om het brons. Yago won en werd daarmee derde.

 

In Wijk bij Duurstede werd er in een poule van zes deelnemers gespeeld. Na vijf wedstrijden strijden was het podium bekend. Houten speelster Roosmarijn Holland wist net als Yago bij haar eerste TMG toernooi derde te worden. Wijkers Tom Verweij en Melanie Vernooij eveneens nieuwkomers wisten eerste en derde te worden.

 

Rookies

In Amsterdam waren er weer 15 rookies die aan de start verschenen. Jesse Swaager, Annamaria Machalova, Thimo Koppelman en Aiden Vetjens wisten de halve finales te bereiken. Aiden won van Thimo met 3-1 en won daarmee het brons. Jesse Swaager en Annamaria hebben elkaar al vaker getroffen dit seizoen. Dit keer wist Annamaria met 3-2 te winnen en heeft daarmee weer een TMG op haar naam geschreven.

 

In Wijk bij Duurstede werden alle halve finale plekken gevuld door squashers uit Wijk bij Duurstede: Leon Middelweerd, Chloe van Kats, Patrick Kooij en Jack van Drongelen. Jack wist knap 3-2 van Patrick te winnen en Leon 3-1 van Chloe. Leon en Jack kwalificeerde zich daarmee voor de finales waar Leon met 3-1 te sterk bleek voor de negenjarige Jack. Patrick wist van Chloe te winnen en won het brons.

 

Beginners/Gevorderden

In Amsterdam waren er 8 gevorderden spelers. Bas van Wijck en SVA’er Wendy van der Zande speelde de eerste halve finale die Bas met 3-1 wist te winnen. Romeo Marino en Joost Boerman speelde de andere halve finale. Deze eindigde ook in 3-1 in het voordeel van Joost Boerman. Voor plek 3 wist Romeo vervolgens te winnen van Wendy van der Zande. Bas van Wijck delfde in de finale het onderspit tegen MeerSquasher Joost Boerman.

 

In Wijk bij Duurstede werd er in een gecombineerde categorie gespeeld waarbij in theorie een beginner de finale van de Gevorderden zou kunnen bereiken. Dit gebeurde echter niet, Damian Verkaik & Mohan Steenbrink haalde de finale waar Damian met 3-0 wist te winnen.

Bij de beginners werd de finale gespeeld tussen Guido Lindner en Lars van Dongen die lieten zien dat we nog veel van deze twee jonge spelers gaan horen. Guido Lindner wist de finale uiteindelijk te winnen met 3-0. Quinten Verkaik en nieuwkomer Alexander de Hoog speelde om het brons. Verkaik wist te winnen met 3-0 en werd daarmee derde.

 

Alle behaalde punten zijn inmiddels verwerkt in de TMG Ranking en is te zien op de vernieuwde TMG Website.

Het volgende TMG toernooi staat gepland op zondag 5 maart bij Squash Hillegom. Voor meer informatie ga snel naar www.tmgsquash.nl