74309007

TMG Mini Amsterdam 22 november 2015

Afgelopen zondag was de eerste TMG Mini van het seizoen. Dit keer opende Sportcentrum Match Amsterdam zijn deuren voor alweer 66 inschrijvingen. De inschrijvingen waren al een week van te voren gesloten vanwege het maximum aantal deelnemers. Het was weer een gezellig druk toernooi met vele spannende wedstrijden. Twee van vier finales eindigde in een vijfsetter de andere finales eindigde in drie en viersetters.

 

Mini’s

Een mooie ontwikkeling zien we dit seizoen tijdens de TMG toernooien. Officieel zou dit pas de eerste keer zijn dat de Mini’s aan de bak moesten. Maar het is mooi om te zien dat ook de kleinste van Nederland elk toernooi mee willen doen. Dit was daarom ook al de derde keer dat de Mini’s zich weer mochten melden. Thimo Koppelman bleek de sterkste te zijn in de finale tegen Marlieke Mols. Ook voor plek 3 was het een hevige strijd Sam Swaager overleefde twee matchballs tegen Arnout Kollmeijer en werd daarmee derde. Nina Aleven werd plate winnares.

Rookies

In de Rookies deden 23 spelers mee. Verassend genoeg wist Max van Haagen 9/16 geplaatst wist de finale te halen. Daar bleek Lars van Dongen met 3-2 te sterk te zijn en wist voor de tweede keer dit seizoen daarmee TMG te winnen. Mats Beentjes ook 9/16 geplaatst wist derde te worden ten koste van Guido Lindner.  Jorrit Damming wist beslag te leggen op de plate prijs.

Beginners

Met ook in de beginners 23 deelnemers bij de beginners ging de finale voor de tweede keer dit seizoen tussen Lianka Radzyminski en Joost Boerman. Vorige keer wist Boerman nog te winnen maar dit keer ging de titel naar Lianka met 3-2. Catlyn van Maas de Bie wist voor de derde plek te winnen van Damian de Moor. De plate ging naar Carlijn de Zwijger.

Gevorderden

Met 10 deelnemers in de gevorderden en een sterk deelnemersveld was de spanning te snijden. Beverwijkers Knut Hogervorst en Stan Al wisten net als in Rotterdam de finale te bereiken om wederom te kijken wie er op dat moment het sterkste was. Hogervorst overleefde nog een aantal matchballen maar Al wist toch aan het langste eind te trekken: 3-1. Nour El-Din Deshnawy won voor plek 3 van Loek Groenewold. Bjarni Kemperman mocht zich Plate winnaar noemen.

De volgende staat alweer gepland op 13 december. De bekende TMG Kersteditie waar alle categorieën inclusief ouders weer mee kunnen doen.