74309007
was successfully added to your cart.

Een nieuwe competitie voor de regio Amsterdam en een PSA 5K toernooi, is het resultaat van de samenwerking tussen TMG Squash & Frans Otten Stadion. Voor alle clubs en spelers in de Amsterdamse regio is het vanaf september tot en met april squashen geblazen. Een nieuwe competitie voor op de maandagavond wordt vorm gegeven door te spelen in driehoekswedstrijden. Het PSA evenement in april 2017 wordt voor de topsquashers en toptalenten in Nederland een extra kans om zich te meten op professioneel niveau.

Met ingang van het seizoen 2016-2017 slaan TMG Squash en het Frans Otten Stadion de handen ineen voor een nieuw squashevenement en een nieuwe competitie. Met de maandagavond competitie voor alle clubs in de regio Amsterdam wordt er bepaald, wie zich vervolgens een jaar lang de sterkste club van Amsterdam en omsteken mag noemen. De competitie zal maandelijks één speelronde hebben. Met de competitie willen TMG Squash en Frans Otten Stadion Amsterdamse squashers de kans geven om op een kleine reisafstand en met meer wedstrijden hun sport te kunnen beoefenen.

De competitie, die op een flexibele manier georganiseerd zal worden, moet tevens ruimte bieden aan spelers die gedurende het seizoen mee willen doen. Op vier momenten kunnen clubs spelers toevoegen op de spelerslijst. Spelers die later in het seizoen besluiten mee te doen kunnen dan alsnog direct meedoen. De laatste en finaleronde van deze competitie zal eenmalig op een zaterdag plaats vinden. Dit gebeurt gelijktijdig met het andere nieuwe evenement, het PSA evenement van 30 maart t/m 2 april 2017. Terwijl de Amsterdamse squashers zich in de strijd mengen voor het kampioenschap en wachten om gehuldigd te worden, strijden de Europese topsquashers en talenten om de PSA titel.

Het PSA evenement geeft Nederlandse squashers de kans om zich op eigen bodem te meten met andere profspelers. TMG Squash, wat van oorsprong gestart is om jeugdsquash te ontwikkelen, is erg blij met de samenwerking met Frans Otten Stadion die al jaren investeert in het Nederlandse Squash. ‘Nederlandse talenten krijgen op deze manier een waardevolle ervaring die ze goed kunnen gebruiken op hun weg naar de top. Wij kijken nu al uit naar het komende seizoen’ aldus Tom Lucas.

Voor meer informatie neem contact op met TMG Squash via tom@tmgsquash.nl