74309007
was successfully added to your cart.

Speelschema’s bekend voor DPD Open Squash

MANNEN SCHEMAVROUWEN SCHEMA

De loting voor de DPD Open Squash 2019 is donderdag bekend gemaakt door de Professional Squash Association (PSA). Aan het evenement, dat van 9 tot en met 14 april plaatsvindt in het nieuwe hoofdkantoor van DPD Nederland in Oirschot, doet vrijwel de gehele wereldtop mee. 

De Egyptenaren Raneem El Welily (PSA-1) en Nour El Sherbini (PSA-2) zijn in het damestoernooi de grote favorieten. El Welily begint haar toernooi op woensdag 10 april mogelijk met een duel tegen Milou van der Heijden (PSA-29). De Nederlandse kampioene moet dan een dag eerder, op dinsdag 9 april, wel zien af te rekenen met de iets hoger ingeschaalde Millie Tomlinson (PSA-22).

Net als de overige top-8 geplaatste speelsters, heeft El Sherbini een bye in de eerste ronde. In haar openingsduel treft de wereldkampioene op donderdag 11 april de winnaar van de partij tussen Nicol David (PSA-21) en Rowan Elaraby (PSA-28). De 35-jarige David, algemeen beschouwd als de beste squashster aller tijden, speelt tijdens de DPD Open voor het laatst in Nederland. De Maleisische squashster, die jarenlang in ons land woonachtig was, stopt aan het einde van dit seizoen met professioneel squash.

De met een wildcard toegelaten Tessa ter Sluis (PSA-91) lootte de Egyptische Yathreb Adel (PSA-17) in de openingsronde. Bij winst stuit ze op Camille Serme (PSA-4) uit Frankrijk.

Bij de mannen zijn de nummers één (Ali Farag) en twee (Mohamed ElShorbagy) van de wereld ook van de partij. Farag begint op woensdagavond tegen James Willstrop (PSA-15) of Cameron Pilley (PSA-40), terwijl ElShorbagy een dag later voor het eerst in actie komt tijdens de DPD Open. Hij moet het dan opnemen tegen Tom Richards (PSA-19) of Chris Simpson (PSA-39), beiden afkomstig uit Engeland.

De Nederlandse inbreng bij de mannen komt van Thijs Roukens of Roshan Bharos. Het Nederlandse duo speelt op 31 maart een Play-Off duel voor de felbegeerde wildcard. De winnaar van deze partij moet het dinsdag 9 april op de glazen squashbaan in Oirschot opnemen tegen Joel Makin (PSA-18).

Andere mondiale top-10 spelers die mee doen aan de DPD Open zijn Nour El Tayeb (PSA-3), Karim Abdel Gawad (PSA-4), Joelle King (PSA-5), Simon Rösner (PSA-5), Sarah-Jane Perry (PSA-6), Miguel Rodriguez (PSA-6), Laura Massaro (PSA-7), Paul Coll (PSA-7), Nouran Gohar (PSA-8), Mohamed Abouelghar (PSA-8), Alison Waters (PSA-9), Marwan ElShorbagy (PSA-10) en Tesni Evans (PSA-10).

Het volledige speelschema voor de DPD Open Squash 2019 is te vinden op dpdopensquash.com en de website van de PSA.

Kaarten voor de DPD Open Squash, dat wordt georganiseerd door de PSA, Squash Bond Nederland en TMG Squash, zijn te koop via Ticketmaster. Alle ontwikkelingen rondom het evenement zijn te volgen via de officiële website en de Facebook en Instagram pagina’s van het evenement.

 

Men’s Draw DPD Open Squash

[1] Ali Farag (EGY) [Bye] [9/16] James Willstrop (ENG) v Cameron Pilley (AUS)

[9/16] Daryl Selby (ENG) v Lucas Serme (FRA)

[5] Miguel Rodriguez (COL) [Bye] [7] Mohamed Abouelghar (EGY) [Bye] [9/16] Declan James (ENG) v Mostafa Asal (EGY)

[9/16] Mathieu Castagnet (FRA) v Mazen Hesham (EGY)

[4] Simon Rösner (GER) [Bye] [3] Karim Abdel Gawad (EGY) [Bye] [9/16] Gregoire Marche (FRA) v Borja Golan (ESP)

[9/16] Raphael Kandra (GER) v George Parker (ENG)

[6] Paul Coll (NZL) [Bye] [8] Marwan ElShorbagy (EGY) [Bye] [9/16] Joel Makin (WAL) v [Wildcard]

[9/16] Tom Richards (ENG) v Chris Simpson (ENG)

[2] Mohamed ElShorbagy (EGY) [Bye]

 

Women’s Draw DPD Open Squash

[1] Raneem El Welily (EGY) [Bye]

[9/16] Millie Tomlinson (ENG) v Milou van der Heijden (NED)

[9/16] Amanda Sobhy (USA) v Mariam Metwally (EGY)

[5] Joelle King (NZL) [Bye] [6] Sarah-Jane Perry (ENG) [Bye] [9/16] Olivia Blatchford Clyne (USA) v Rachael Grinham (AUS)

[9/16] Tesni Evans (WAL) v Nele Gilis (BEL)

[3] Nour El Tayeb (EGY) [Bye] [4] Camille Serme (FRA) [Bye] [9/16] Yathreb Adel (EGY) v [WC] Tessa ter Sluis (NED)

[9/16] Emily Whitlock (ENG) v Hollie Naughton (CAN)

[7] Laura Massaro (ENG) [Bye] [8] Nouran Gohar (EGY) [Bye] [9/16] Alison Waters (ENG) v Coline Aumard (FRA)

[9/16] Nicol David (MAS) v Rowan Elaraby (EGY)

[2] Nour El Sherbini (EGY) [Bye]