74309007
was successfully added to your cart.

Speler van de maand oktober: Rowan Damming

Rowan Damming is verkozen tot speler van de maand oktober! Rowan kent een vliegende start van dit nog maar prille squash seizoen. In de twee laatste internationale evenementen wist Rowan die nog maar net 15 jaar is 2de te worden in de onder 17 categorie bij de Nordic Junior Open en wist zelfs de Belgian Junior Open te winnen na een 2-0 achter stand. Gefeliciteerd Rowan hou deze prestaties vast!

Je hebt afgelopen weekend voor het eerst een BU17 categorie gewonnen terwijl je pas 15 bent. Wat is het grootste verschil tussen de BU15 en BU17?

Het grootste verschil tussen de <15 en <17 zijn de fysieke prestaties. Iemand van bijna 17 jaar is veel verder uitgegroeid dan iemand van 15 jaar.

Wat zijn je doelen voor komend jaar?

Mijn doelen voor komend jaar zijn: NK-finale <19 halen, Nederlands Kampioen <17 en me kwalificeren voor het Heren A NK. Echt internationale doelen heb ik nog niet echt, ik wil zo goed mogelijk presteren bij de BU17.

Hoe vaak train je in de week?

Ik train meestal 4x per week en dan in het weekend speel ik toernooien.

Hoe bereid je je voor op een toernooi?

Ik doe voor een toernooi meestal niet veel anders dan normaal gesproken. Wel zijn mijn training sessies iets minder zwaar voor een toernooi, dit doe ik om het risico van pijntjes te voorkomen op het toernooi.

Je speelt al jaren bijna altijd alle TMG toernooien mee, wat vind je zo leuk aan TMG?

Het leuke van TMG vind ik dat ik mijn vrienden altijd weer zie, dat is erg gezellig. Daarnaast heb ik dit jaar meer motivatie om TMG serieus te spelen vanwege de beloning voor de British Junior Open 2021.

Wat zou je de jonge TMG’ers als tip mee willen geven?

Hetgeen wat ik de jonge TMG’ers mee wil geven is: probeer veel te kijken naar je idolen en droom dat je op een dag daar zelf zal staan en andere kinderen zal inspireren. Nog iets daarnaast is, probeer altijd jezelf te blijven tijdens het sporten. Je moet niet gemaakt worden, wees wie je bent op de baan. Zo word je het beste.