74309007
was successfully added to your cart.

Nederlanders actief bij de Polish Junior Open

Afgelopen weekend was de Polish Junior Open 2019. 5 Nederlanders reisden af naar Wroclaw in Polen voor dit internationale toernooi. Ben jij benieuwd hoe ze hebben gespeeld? Lees dan nu snel verder!

GU13
Ruby Huisman was het enige Nederlandse meisje in de GU13. Ruby had de eerste ronde een bye en wist haar tweede ronde knap te winnen met 3-1 van de Ukrainse Sofiia Kuzmenko. In de kwartfinale speelde Ruby tegen een Pools meisje maar zei was net te sterk, Ruby verloor met 3-0. Daarna had Ruby nog hele spannende games maar ze verloor haar laatste twee wedstrijden met 3-0 en werd uiteindelijk 8e.

GU15
Meike van Dalen hield de Nederlandse eer hoog in de Girls under 15. Meike won haar eerste ronde gemakkelijk maar kwam toen in de kwartfinale uit tegen de nummer 1 geplaatste Otha Kotova (Ukraine), deze wedstrijd verloor Meike met 3-0. Meike verloor haar 3ewedstrijd met 3-0 maar wist dit daarna om te zetten. Meike won haar laatste wedstrijd knap met 3-2 en werd uiteindelijk 7e.

BU15
Bij de Boys under 15 was Lars van Dongen aanwezig vanuit Nederland. Lars had zijn eerste ronde een bye en won zijn tweede ronde gemakkelijk met 3-0. Helaas was de Indische Vaziralli te sterk in de derde ronde, Lars verloor met 3-0. Lars speelde daarna verder voor plek 9, hij verloor in zijn vierde wedstrijd nipt, won daarna met 3-0 en verloor weer nipt. Lars werd uiteindelijk 14e.

BU17
Hjalmer Mols was ook in Polen en speelde in de Boys under 17. Hjalmer wist netjes zijn eerste ronde met 3-0 te winnen. Hij won daarna in een hele spannende wedstrijd zijn tweede ronde met 3-2 (12-10 in de vijfde). Daarna werd Hjalmer helaas gestopt door de Chechze Prochazska, hij werd uiteindelijk de winnaar van het toernooi, Hjalmer verloor in een spannende wedstrijd met 3-1.  Uiteindelijk werd Hjalmer knap 6e.

BU19
De TMG speler van de maand oktober, Rowan Damming, speelde dit toernooi een leeftijdscategorie hoger dan normaal dus speelde de pas 15 jarige Damming in de Boys under 19. Rowan was nummer 1 geplaatst, hij had de eerste ronde een bye en wist zijn twee opvolgende wedstrijden te winnen met 3-1. In de halve finale was de thuisspeler Filip Jarota helaas te sterk, Rowan verloor met 3-1. In de strijd om het brons verloor Rowan helaas nipt in 4 games van de Tsjech Petr Nohel. Rowan werd uiteindelijk 4e.

 

Deze 5 spelers hebben de Nederlandse eer goed hooggehouden in Polen! Goed gedaan allemaal!