74309007
was successfully added to your cart.

French Junior Open 2020

Afgelopen weekend speelden 7 Nederlanders de French Junior Open 2020 in Lille! Ben jij benieuwd hoe de Nederlanders het hebben gedaan? Lees dan nu snel verder!!

GU13
Renske Huntelaar was de enige Nederlandse in de Girls under 13. Renske startte in poule B en wist hierin alles te winnen. Zo won ze zelfs met 3-1 van de nummer 2 geplaatste. Vervolgens kwam ze in het uitspeelschema uit in tegen de nummer 1 geplaatste van het toernooi, ook daar wist Renske knap van te winnen met 3-1 en behaalde daarmee de halve finale! Helaas verloor Renske de halve finale met 3-1 van een Egyptisch meisje. Renske speelde haar wedstrijd om het brons wederom tegen een Egyptische en helaas verloor ze die met 3-0. Renske heeft mooie resultaten laten zien dit toernooi en werd uiteindelijk knap 4e.

GU17
Van de Girls under 13 gaan we meteen door naar de Girls under 17, hier was Naomi Nohar aanwezig vanuit Nederland! Naomi speelde in poule A haar eerste twee rondes. Helaas verloor Naomi haar eerste wedstrijd, maar won haar tweede wedstrijd en mocht daarmee toch naar de kwartfinale. Deze kwartfinale speelde ze een spannende 5-setter tegen de Belgische Marie van Riet, Naomi kwam 2-0 achter maar wist knap terug te vechten en won! Naomi verloor haar halve finale nipt van de Russische Olivia Besant. In de strijd om het brons kwam Naomi net te kort. Naomi werd uiteindelijk 4e!

BU17
Bij de Boys under 17 waren Rowan Damming, Sam Gerrits, Knut Hogervorsten Romeo Marino aanwezig vanuit Nederland! Rowan, Sam en Knut wisten allemaal de kwartfinale te behalen. Sam Gerrits wist als enige de halve finale te behalen door de kwartfinale met 3-1 te winnen. Sam kwam 2-0 voor in de halve finale maar kon dit helaas niet doortrekken, hij verloor nipt met 3-2 van de Zwitserse Tate Harms. Sam werd uiteindelijk 4e.
Rowan en Knut verloren beiden hun kwartfinale van een Fransman en speelden daarna tegen elkaar verder in het schema voor plek 5. Rowan won deze wedstrijd met 3-0 en werd uiteindelijk 5e door met 3-0 te winnen van de Franse Brice Nicolas. Knut wist 7e te worden door met 3-1 te winnen van de Egyptische Karim Darwish.
Romeo Marino won zijn eerste wedstrijd met 3-1 van de Franse Timothe Emprin. In zijn tweede ronde verloor Romeo met 3-0 van de Tsjechische Karim Farrag waarna Romeo verloor van de Franse Matthias Delibero met 3-0. Romeo won zijn wedstrijd daarna netjes met 3-1 en speelden verloor helaas zijn laatste twee wedstrijden maar wel heel nipt met 3-1 en 3-2! Romeo werd uiteindelijk 28e.

 

BU19
Bij de Boys under 19 was Jerry Bisschops aanwezig vanuit Nederland. Jerry won zijn eerste wedstrijd van het toernooi heel gemakkelijk met 3-0 waarna hij tegen de ┬ż geplaatste Toufik Mekhalfi uitkwam. Jerry verloor deze wedstrijd helaas met 3-0. Daarna had Jerry een bye en speelde hij tegen een andere Fransman, die wedstrijd verloor die met 3-0. De laatste twee wedstrijden wist Jerry knap te winnen in spannende wedstrijden. Jerry werd uiteindelijk 21e.

Een mooi en leerzaam weekend dus voor de Nederlanders in Lille met veel Nederlanders heel dichtbij het podium! Well done allemaal! Het blijft niet lang stil rondom de Europese toernooien want aankomend weekend is alweer de German Junior Open 2020 in Hamburg waar maar liefst 19 Nederlanders hun uiterste best zullen doen! We houden jullie natuurlijk op de hoogte op de TMG website! Tot dan!