74309007
was successfully added to your cart.

Afgelopen weekend speelden maar liefst 21 Nederlanders de Belgian Junior Open 2019 in Herentals, België. Nederland wist hier 2 gouden medailles te pakken! Lees nu snel verder en je bent weer helemaal op de hoogte van het Nederlandse Jeugdsquash!

GU13

Bij de Girls under 13 waren 3 Nederlandse meiden aanwezig, Elcke Mols, Ruby Huisman en Renske Huntelaar. Ruby en Renske wonnen beiden hun eerste wedstrijd met 3-0 maar verloren de 2e. Hierdoor speelden ze tegen elkaar om plek 5-8. Renske wist deze wedstrijd met 3-0 te winnen van Ruby. Helaas verloren beiden hun laatste wedstrijd. Renske verloor de laatste wedstrijd met 3-1 van Tola Otrasek en werd daarmee 6e. Ruby verloor met 3-0 van Alica Allard en werd daarmee 8e. Elcke Mols verloor haar eerste wedstrijd heel nipt met 3-2 van de uiteindelijk winnares van het toernooi. Elcke won haar twee opvolgende partijen met 3-0 maar had het in de finale van de plate lastiger. Elcke verloor nipt met 3-1 van Malak Elgendy en werd daarmee 10e.

BU13

Bij de Boys under 13 waren 4 Nederlanders aanwezig: Evan Morris, Tristan Keenan, Victor Santos de Freitas en Jack van Drongelen. Evan Morris en Victor Santos de Freitas wonnen gemakkelijk hun eerste ronde met 3-0 maar verloren daarna de 2eronde met 3-0. Victor won daarna al zijn wedstrijden en werd daarmee 9e. Evan verloor zijn derde wedstrijd maar won daarna ook alles, hij werd uiteindelijk 13e. Jack van Drongelen en Tristan Keenan verloren beiden hun eerste ronde, wonnen de 3 opvolgende wedstrijd en kwamen daardoor uiteindelijk tegen elkaar in de finale om de Plate. Keenan liet hier zien de sterkste te zijn door met 3-0 te winnen. Hij pakte daarmee de plate en 17eplaats. Jack werd 18e.

GU15

Bij de Girls under 15 was Meike van Dalen als enige Nederlandse aanwezig. Meike kende een zware start tijdens het toernooi door met 3-0 te verliezen van een Franse. Echter kon ze dit positief omzetten en wist uiteindelijk al haar andere wedstrijden te winnen. Hiermee werd ze 9een Plate winnaar.

BU15

Bij de Boys under 15 waren dit keer 3 Nederlanders aanwezig: Sam Gerrits, Lars van Dongen en Ian Trouwborst. Lars van Dongen verloor zijn eerste twee wedstrijden maar won alle wedstrijden daarna en werd uiteindelijk 25e. Ian Trouwborst wist knap zijn eerste wedstrijd te winnen maar kende daarna een zwaar maar toch leerzaam toernooi. Ian verloor de op volgende wedstrijden en werd daarmee 16e. Sam Gerrits wist zijn nummer 1 plaatsing knap waar te maken en won de Belgian Junior Open 2019! Heel knap! Sam had nog een lastige 5- setter in de kwartfinale maar wist zowel de halve finale en de finale uiteindelijk beiden met 3-0 te winnen! Goud voor Nederland!

GU17

Bij de Girls under 17 was Naomi Nohar de enige Nederlandse. Naomi won haar eerste wedstrijd maar kwam daarna ongelukkig uit tegen de nummer 1 geplaatste Ninon Lemarchand, Naomi verloor deze wedstrijd met 3-0. De wedstrijd daarna won Naomi met 3-0. De laatste wedstrijd van het toernooi verloor Naomi helaas ook met 3-0 van een Franse. Naomi werd uiteindelijk 6e.

BU17

Bij de Boys under 17 waren dit keer 5 Nederlanders aanwezig: Romeo Marino, Knut Hogervorst, Valentijn Hofman, Sebastiaan Hofman en Rowan Damming, Valentijn Hofman en Romeo Marino kende ongeveer hetzelfde toernooi, zij wonnen beiden hun eerste wedstrijd, verloren de 2e, wonnen de 3een verloren de 4een 5ewedstrijd, Romeo door een blessure. Ze zouden daarna tegen elkaar moeten spelen maar helaas kampte Romeo met een blessure waardoor dat niet lukte. Valentijn werd uiteindelijk 23e. Romeo 24e. Knut Hogervorst en Sebastiaan Hofman wonnen hun eerste 3 wedstrijden maar strandde daarna in de kwartfinale. Knut verloor met 3-0 van landgenoot Rowan Damming en Sebastiaan verloor nipt met 3-2 van de Belgische Nathan Masset. Sebastiaan en Knut speelden vervolgens tegen elkaar. Sebastiaan won met 3-0 en won ook de wedstrijd daarna en werd daarmee 5e. Knut won ook de wedstrijd daarna en werd uiteindelijk 7e.

Rowan Damming wist bij zijn tweede toernooi in de <17 heel knap voor het eerst Kampioen te worden! Rowan speelde in de finale tegen de Poolse Jakub Gogol. Rowan kwam 2-0 achter maar wist door te vechten en won uiteindelijk met 3-2 en pakte daarmee toernooiwinst ondanks meerdere matchballen voor zijn tegenstander! Nog een keer goud voor Nederland! Knap werk Rowan!

GU19

Bij de Girls under 19 was Feline Posdijk de enige Nederlandse. Feline had haar eerste ronde een bye en verloor haar tweede ronde helaas van de thuisspeelster Laura Deruyck. Vervolgens verloor Feline opnieuw van een Belgische speelster, daarna kwam ze in de poule voor haar laatste twee wedstrijden. Hier had Feline wel spannende wedstrijden maar ze kon helaas niet aan het langste einde trekken. Feline werd uiteindelijk 15e.

BU19

Jerry had zijn eerste wedstrijd een bye maar verloor daarna helaas zijn 2eronde wedstrijd nipt met 3-2. De wedstrijd daarna verloor Jerry 3-0 van een Fransman. Daarna won hij 2 wedstrijden met 3-0, helaas kon Jerry het toernooi niet winnend afsluiten, hij verloor 3-0 van Gregory Malsang en werd uiteindelijk 26e. Pieter won zijn eerste wedstrijd met 3-1 maar verloor daarna van ¾ geplaatste Toufik Mekhalfi. Vervolgens won Pieter 2 wedstrijden maar stuitte daarna op de Franse Leo Blin. Pieter werd uiteindelijk 20e. Tjeu Dubbeldam had een bye zijn eerste ronde en won zijn 2ewedstrijd met 3-0. In zijn derde ronde verloor hij met 3/0. Helaas kampte Tjeu met een blessure en kon hij niet verder spelen.

 

We kunnen terugkijken op een mooi toernooi met 21 Nederlanders en 2 Nederlandse kampioenen! Sam Gerrits bij de BU15 en Rowan Damming bij de BU17! Well done Team NL! Tot volgende keer!

 

Alle resultaten bekijken? Klik hier?