74309007
was successfully added to your cart.

SONY DSC

Frank Goossens zal op 31 maart 2017 zijn debuut gaan maken op het internationale squashcircuit tijdens de eerste ronde van de DPD-FOS Amsterdam Open 2017.

 

Op 30 maart tot en met 2 april 2017 organiseert TMG Squash in samenwerking met het Frans Otten Stadion en DPD de DPD – FOS Amsterdam Open. Met dit PSA (Professional Squash Association) evenement wil de organisatie de Nederlandse talenten de kans geven op wedstrijdervaring van internationaal niveau. De organisatie van het evenement heeft de mogelijkheid om 8 spelers toegang te geven tot de kwalificaties (locals) en 1 speler de mogelijkheid te geven tot het hoofdtoernooi via de wildcard.

De organisatie heeft besloten om de wildcard toe te kennen aan Amsterdammer Frank Goossens. Frank is met zijn 17 jaar een van Nederlands meest belovende talenten. Frank is als speler begonnen bij Squash Vereniging Amsterdam via het Squashing Kids programma. Inmiddels heeft hij zijn debuut gemaakt in de Nederlandse Eredivisie en is Frank meervoudig Nederlands jeugdkampioen en huidig nummer 2 van Nederland in de leeftijdsklasse <19.

Het evenement dat medemogelijk wordt gemaakt door DPD en het Frans Otten Stadion zal een prijzenpot bevatten van $5.000 dollar. Binnen de PSA zijn er verschillende soorten evenementen die bepaald worden op basis van de hoogte van het prijzengeld. Een PSA $5.000 is de ideale opstap voor talenten die hun start maken op de PSA Tour. In 2013 werd er voor het laatst in Nederland een PSA $5.000 georganiseerd.

Voor het kwalificatietoernooi zijn tot nu toe Thijs Roukens (Nederlands Kampioen <19), Tess Jutte, Roshan Bharos, Nick Kuys geselecteerd om deel te mogen nemen.

Tijdens het PSA evenement wordt er ook voor recreanten evenementen georganiseerd op zaterdag 1 april kunnen spelers zich inschrijven voor een Dubbel evenement en op de zondag kunnen spelers zich inschrijven voor de TMG Levels (A-B-C-D). Inschrijven kan via www.tmgsquash-levels.nl

De komende weken wordt er meer bekend omtrent het evenement. Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan op www.tmgsquash.nl