74309007
was successfully added to your cart.

EK <15 <17 dag 4

De laatste dag van het EK zit erop. Nederland heeft keihard geknokt voor de hoogst haalbare positie. Beide teams hebben vandaag gespeeld voor de 7eplaats.

Team <15
Het jongste team speelde vandaag voor de 7eplaats tegen Israël. Rowan Damming speelde de eerste wedstrijd voor Nederland. Rowan kwam 2-1 achter maar kon toch nog knap terugkomen en won uiteindelijk met 3-2. Dit bracht een 1-0 voorsprong voor de Nederlanders. Knut Hogervorst maakte hier al snel 2-0 van door met 3-0 te winnen van Yanai Ramot. De wedstrijd was eigenlijk al gewonnen door de Nederlanders dus de wedstrijd tussen Lianka Radzyminski en Mika Bardin werd een 3-setter in plaats van een 5-setter. Lianka kon dit helaas niet haar kant op krijgen, de Israëlische Mika won met 2-0.

De zege op Israël bracht de Nederlanders uiteindelijk een 7eplaats. De jonge Nederlanders hebben laten zien goed op weg te zijn en zijn gedreven om het volgend jaar nog beter te doen! Ze kunnen trots zijn op de 7eplaats!

Team <17
Het team <17 speelde vandaag de wedstrijd om de 7eplaats tegen het 4egeplaatste Ierland. Tjeu Dubbeldam begon met zijn wedstrijd tegen Michael Creaven. Tjeu wist de leiding te nemen door de eerste game te winnen, maar kon dit niet vasthouden en verloor met 3-1. Toen was het de beurt aan Stan Al. Hij speelde tegen Alex Smith. Deze twee jongens bleken zeer aan elkaar gewaagd te zijn, het werd een 5-setter. Helaas viel het net niet Stan zijn kant op, hij verloor met 11-9 in de 5egame. Helaas was de wedstrijd toen al besloten, toch speelde Carlijn nog een 3-setter tegen Caitlin Mcconnon. Carlijn was gefocust en won deze wedstrijd netjes met 2-0 (11-5, 11-6). Dit bracht de eindstand op 2-1 voor Ierland.

Nederland behaalde door deze nipte nederlaag de 8eplaats. De Nederlanders hebben in deze categorie hun plaatsing waargemaakt. Ook het team <17 kan trots zijn op hun 8eplaats!

Bekijk hier alle schema’s

Goed gedaan Nederlanders! Dit waren de laatste Europese Kampioenschappen van dit jaar. De volgende TMG toernooiverslagen zullen weer zijn bij de Pioneer Junior Open en de Dutch Junior Open!

We hopen jullie allemaal weer te zien bij het volgende TMG Toernooi 27 mei bij SquashTime Eindhoven!