74309007
was successfully added to your cart.

Farag en El Tayeb bevestigen deelname DPD Open

De Egyptische squashers Ali Farag en Nour El Tayeb hebben hun deelname bevestigd aan de DPD Open Squash dat van 9 t/m 14 april 2019 plaatsvindt in Oirschot en Eindhoven.

 

De 26-jarige Farag won afgelopen maand de prestigieuze Tournament of Champions in New York en lost daardoor op 1 maart zijn landgenoot Mohamed ElShorbagy af aan kop van de PSA World Ranking. Zijn één jaar jongere vrouw El Tayeb zegevierde afgelopen weekend in Cleveland en is momenteel de mondiale nummer vier.

 

“We kijken er naar uit om mee te doen aan de DPD Open”, liet het duo weten dat in oktober 2017 geschiedenis schreef door op dezelfde dag de US Open te winnen.

 

“We hebben allebei goede herinneringen aan Nederland en het is geweldig dat er weer een groot PSA toernooi plaatsvindt op het vaste land in Europa. Het WK Squash in 2011 in Rotterdam was één van de beste toernooien aller tijden en we verwachten dat het ook dit jaar weer een topevenement wordt.”

 

Ook toernooidirecteur Tom Lucas is vanzelfsprekend in zijn nopjes: “Het is geweldig dat we in april de nummer één van de wereld bij de mannen mogen verwelkomen tijdens de DPD Open. Daarnaast is zijn vrouw één van de meest charismatische speelsters in het internationale profsquashcircuit. We prijzen ons dan ook zeer gelukkig dat ze over twee maanden beiden naar Nederland komen.”

 

De DPD Open vindt van dinsdag 9 april tot en met zondag 14 april plaats op een ASB Glass Court die speciaal voor het evenement in het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van DPD Nederland in Oirschot wordt opgebouwd. Rondom de glazen squashbaan is ruimte voor ruim 500 toeschouwers. Op de openingsdag vinden ook acht eerste ronde wedstrijden plaats bij Squashtime in Eindhoven.

 

Met een totale prijzenpot van $215.000, evenredig verdeeld over de mannen- en damesdivisie, is de DPD Open in 2019 het op één na grootste squashtoernooi in Europa. Door de status als PSA World Tour Gold toernooi kan het evenement naast Farag en El Tayeb naar verwachting ook rekenen op een groot aantal andere wereldtoppers. De definitieve deelnemerslijst wordt in maart bekend gemaakt door de Professional Squash Association (PSA).

 

Kaarten voor de DPD Open, dat wordt georganiseerd door de PSA, Squash Bond Nederland en TMG Squash, zijn te koop via Ticketmaster. Alle ontwikkelingen rondom de DPD Open zijn te volgen via dpdopensquash.com en de Facebook en Instagram pagina’s van het evenement.