74309007
was successfully added to your cart.

Afgelopen zondag was het zover; de afsluiting van het seizoen 2021 – 2022 TMG Grand Final in het Frans Otten Stadion! Hier worden niet alleen de bekers uitgereikt, maar ook voor de spelers die gedurende het hele seizoen het beste hebben gepresteerd op de TMG ranking. De spelers met de hoogste punten kregen de grote wisselbeker zie zij voor het gehele jaar thuis mogen bewonderen!

Dit seizoen was wat anders dan afgelopen jaren. Wel weer spelen, niet meer spelen vanwege COVID, maar uiteindelijk hebben we toch mooi 5 edities kunnen spelen en zelfs de Grand Final met de meeste deelnemers! Ook is er halverwege de TMG Jeugdcompetitie toegevoegd. Welke club wint de schaal en heeft de kleuren van zijn club verdedigd? Er waren zondag in ieder geval genoeg mooie prijzen uit te delen.

 

Mini’s

De jongste categorie heeft dit seizoen de meeste nieuwe spelers aangetrokken. Dit seizoen werd afgesloten met 9 TMG’ers! Pieter Elsemulder wist zijn winst vanuit MAX Heemskerk voort te zetten. Hij versloeg Lara Berntsen met 3-0. Milan Wiersma wist ook nu weer de bronze medaille mee naar Friesland te nemen. Hij won in een spannende wedstrijd van Joris Willems met 3-2.

Rookies

De rookies waren tijdens de Grand Final het meest vertegenwoordigd, namelijk met 18 deelnemers! Max Bernsten wist de nummer 1 geplaatste Amin Asker met 3-0 te verslaan. Haliem Askar wist de halve finale te winnen van Damian Smit met 3-0. Hierdoor stonden Haliem en Max tegenover elkaar in de finale. Max wist in 3-0 te winnen van Haliem en daardoor met de grootste beker naar huis te gaan. Damian werd e3 door met een spannende 3-0 te winnen van Amin Askar.

Beginners

In de beginners, bestaande uit een groep van 12 spelers, wist de nummer 1 geplaatste Quinten van Es de finale te behalen. De nummer 3 geplaatste Levi Visser wist de nummer 2 geplaatste Tim Veen te verslaan, waardoor Levi tegenover Quinten kwam te staan in de finale.

Elite

Bij de Elite wist Bram van den Akker zonder een game te verliezen de Grand Final te winnen! De finale is een bekende wedstrijd, namelijk tegen Bram van Bemmel. Bram en Bram stonden ook tegenover elkaar in de finale van de editie Max Heemskerk. Bram van den Akker won de wedstrijd in het Frans Otten Stadion met 3-0. De strijd om het brons ging tussen Evan Morris en Fenna Wijman. In een spannende 3-1 wedstrijd wist Evan het brons te pakken!

 

De rankingwinnaars!

Naast het reguliere toernooi werden ook de winnaars van de ranking benoemd. De top 3 van elke categorie zag er als volgt uit:

Mini’s:

 1. Milan Wiersma
 2. Lara Berntsen
 3. Pieter Elsemulder

Rookies:

 1. Amin Askar
 2. Haliem Askar
 3. Max Berntsen

Beginners:

 1. Tim Veen
 2. Sascha Steps
 3. Dmytro Marhitych

Elite:

 1. Bram van Bemmel
 2. Bram van den Akker
 3. Evan Morris

 

En dan de laatste prijs die wij hebben uitgereikt, is de TMG Jeugdcompetitie Clubprijs! Met een mooie prestaties is Squash Drachten de winnaar van de TMG Jeugdcompetitie! In zijn totaliteit hebben zij samen 1115 punten bij elkaar gesquasht. Sipke Wiersma, de coach van Drachten, mag trots zijn op zijn aanstormend talent. Gefeliciteerd Amin, Haliem, Noah, Milan, Jesper en Quinten met jullie overwinning!

Uiteraard zijn er prachtige foto’s gemaakt door Vincent van den Burg. Deze kan je hier bekijken!

Wij willen alle TMG’ers enorm bedanken voor hun deelname dit seizoen! Wij kijken terug op een heel mooi en gezellig seizoen! Zonder sponsoren zou TMG dit natuurlijk nooit kunnen doen. Graag willen wij onze sponsoren bedanken: Squash Bond Nederland, Dunlop Squash, MKB Media & Baanreserveren.nl. Hartelijk bedankt voor jullie steun!

Zijn jullie er volgend seizoen weer bij? Hele fijne zomervakantie en tot volgend seizoen!