74309007

Het centrum van SVA Match was de locatie van de tweede editie in het nieuwe TMG seizoen 2022 – 2023. Het was een sportieve dag met weer een mooi aantal deelnemers, maar liefst 54 jeugdsquashers! Voornamelijk de lage categorieën geven een mooie stijgende lijn weer en dat laat zien dat de jeugdsquash in Nederland steeds meer aan het groeien is 😊.

 

Mini’s

De jongste 9 deelnemers van het toernooi waren opgedeeld in drie poules. De winnaars van deze drie poules kwamen daarna de winnaarspoule terecht en streden voor de titel. Gilean Bakker, Maikel Stoker en Ryaan Rasool squashten voor de plekken 1,2 en 3. Alle drie de spelers waren enorm aan elkaar gewaagd wat resulteerde in dat iedereen een wedstrijd heeft verloren, maar ook gewonnen! Het kwam dus aan op wie de meeste punten bij elkaar heeft gesquasht. Door deze berekening is Gilean de nummer 1 geworden, met 1 punt verschil (!!) is Maikel de nummer 2 en Ryaan heeft een mooie derde plek behaald.

Rookies

Bij de Rookies waren dit keer 16 deelnemers. Deze categorie speelden eerst een kwalificatie om in het hoofdschema te komen. Zo wist Gabriel Widuch zich te kwalificeren voor het hoofdschema en daarna zich goed door het toernooi heen te slaan. Hij bereikte de finale! Daar kwam hij Pieter Elsemulder tegen die in de halve finale van Milan Wiersema wist te winnen. Gabriel stond sterk te squashen en wist van Pieter met 3-1 te winnen. Hiermee won Gabriel de grootste beker, Pieter een prachtige tweede plek en het brons is voor Casper van der Meer. Casper wist in de strijd om de ¾ plek van Milan met 3-1 te winnen.

Beginners

In een vol schema van maar liefst 23 fanatieke squashers wisten Levi Visser en Sascha Steps de finale te behalen. Na de eerste twee games was de stand 1-1 en liet Levi zien dat hij de terechte winnaar was van deze dag. Met overtuigende twee games won hij met 3-1 van Sascha en ging er met de titel vandoor. De strijd om de derde plek ging tussen Hana El Hayel en Luca Stolwijk. Met 2-0 voor Hana, maakte Luca het nog wel lastig in de derde game, maar trok Hana toch aan het langste eind en won die game met 12-10. Dit leverde haar het brons op.

Stars

Lange tijd geleden dat we genoeg deelnemers hebben gehad in deze categorie. Tussen vier jongens bevond zich één meisje: Elcke Mols. Zij speelden tegen elkaar in een poule van 5.  Elcke gaf geen game aan de jongens weg en zorgde daarmee eerste te worden in Amsterdam. De tweede plek was voor Tim Veen en het brons voor Dave Kuiper.

Wij willen alle TMG’ers, ouders, coaches en familieleden bedanken voor het komen en we hopen jullie weer te mogen ontvangen bij de volgende editie. Deze editie vindt plaats in Houtrust Squash in Den Haag tijdens de finale dag van een PSA toernooi! Super gaaf om hier bij te zijn. Inschrijven kan via deze link.

Tevens dank aan onze sponsoren: DPD Pakketservice, Dunlop Squash, MKB Media en Baanreserveren.nl. Bekijk hier alle uitslagen van dit toernooi.

 

Tot 18 december!