74309007
was successfully added to your cart.

Damming en Maas pakken goud, Mols pakt Brons op DPD DJO 2019

Afgelopen weekend was het allerlaatste internationale toernooi van dit seizoen op eigen bodem! In het Frans Otten Stadion Amsterdam waren 36 Nederlanders aanwezig en speelden zo goed als zij konden om Nederland te vertegenwoordigen. 3 Nederlanders wisten het podium te behalen.

GU11

Bij de Girls under 11 deden drie Nederlandse meisjes mee. Elcke Mols, Renske Huntelaar en Ruby Huisman. Elcke Mols en Renkse Huntelaar wisten uiteindelijk de halve finale te bereiken maar wisten beide niet te winnen. Voor plek ¾ wist Elcke het brons te pakken in haar wedstrijd tegen Renske. Ruby Huisman wist de 7deplaats te behalen.

BU11
Bij de Boys under 11 was Camiel Bertens de enige Nederlander. Camiel had zijn eerste internationale toernooi, het was zwaar maar leerzaam. Camiel is uiteindelijk 21egeworden.

GU13

Bij de meisjes onder 13 had Nederland 1 vertegenwoordigster. Elcke Mols deed mee in twee categorieën in zowel de U11 als in de U13. In deze leefdtijdscategorie wilst Mols de 14deplaats te bemachtigen.

BU13

Bij de Boys onder 13 deden veel Nederlandse talenten mee: Aiden Vetjens, Robert Lindner, Evan Morris, Victor Santos de Freitas, Jack van Drongelen en Tristan Keenan. Het was een leerzame ervaring voor de jonge Nederlandse talenten. Het is tevens lang geleden dat Nederland zoveel jonge spelers heeft afgeleverd in de jongens onder 13. Dit belooft veel goeds voor de toekomst. Robert Lindner wist uiteindelijk de hoogste plaats te bemachtigen hij werd 13e. Lees hieronder de overige resultaten

Victor Santos de Freitas – 16e

Aiden Vetjens – 26ste

Tristan Keenan – 38ste

Jack van Drongelen – 49ste

Evan Morris – 53ste

GU15

In de meisjes onder 15 deden drie Nederlanders mee. De als eerste geplaatste Naomi Nohar, Meike van Dalen en Annamaria Machalova. Nohar wist zich kranig te weren maar moest haar meerdere erkennen in halve finale tegen de Egyptische Nour Harfoush. Voor plek ¾ wist Nohar nog knap terug te komen na een 2-0 achterstand tot 2-2. In de beslissende game ging de wist uiteindelijk alsnog naar Indische Kaavya Bansal. Meike van Dalen wist de 31steplaats te halen. Annamaria Machalova wist het seizoen af te sluiten op de DJO als 48ste. 

BU15

Rowan Damming liet wederom zien in een bloedvorm te verkeren. Na zijn succes in Duitsland wist de Nederlander sinds Sebastiaan Weenink weer als Nederlandse jongen de Dutch Junior Open te winnen. Dat is 16 jaar geleden toen Damming nog niet geboren was. Dit laat zien hoe uitzonderlijk zijn prestatie is, en dat in een sterk deelnemersveld! Gefeliciteerd Rowan. Hieronder lees je de overige resultaten van de Nederlanders:

Sam Gerrits – 18de

Guido Lindner – 28ste

Hjalmer Mols – 39ste

Ian Trouwborst – 56ste

Lars van Dongen – 59ste

Daan Bosse – 75ste

Bram van den Akker – 88ste

GU17

Lianka Radzyminski en Feline Posdijk waren de Nederlandse vertegenwoordigingen in de Meisjes onder 17. Radzyminski kende een ongelukkig toernooi en werd uiteindelijk 30ste. Feline Posdijk wist de 40steplek te behalen.

BU17

In de jongens onder 17 deed Sebastiaan Hofman, Knut Hogervorst, Romeo Marino en Brian Daalhuizen mee. Sebastiaan Hofman werd de hoogste Nederlander en werd 11de. Knut Hogervorst zat daar  maar 4 plekken onder en wist de 15deplaats te behalen. Romeo Marino en Brian Daalhuizen wisten niet hun eerste ronde te winnen. Marino werd 71steen Daalhuizen 97ste.

GU19

Fleur Maas wist Elena Wagemans te ontkronen als laatste Nederlandse dame die de Dutch Junior Open gewonnen heeft. Fleur kende na een succesvolle European Junior Open een nog succesvollere Dutch. In de finale wist Maas met 3-1 te winnen van de Engelse Alice Green. Gefeliciteerd Fleur, geweldige prestatie. Daniek Krukkert was de andere Nederlandse vertegenwoordigde. Zij wist in haar laatste DJO de 7deplaats te behalen.

BU19

Luke Stauffer werd de hoogste Nederlander in de onder 19 en behaalde een knappe 6deplek. Tjeu Dubbeldam viel net buiten de top 10 en werd 11de. De overige resultaten staan hieronder:

Stan Al – 23ste

Henrico van der Vegt – 37ste

Jerry Bisschops – 38ste

Pieter de Loos – 40ste

Beau Jourdin – 48ste