74309007
was successfully added to your cart.

Cologne Cup Day 1

Vandaag was de eerste dag van de Cologne Cup voor veel Nederlandse spelers. Maar liefst 18 Nederlanders zijn dit jaar van de partij in Keulen. Wij houden jullie natuurlijk aan het einde van elke dag op de hoogte met de toernooiverslagen.

BU13
Bij de jongste categorie van het toernooi spelen 3 vaste TMG’ers, Guido Lindner, Aiden Vetjens en Jack van Drongelen. Jack diende eerst een kwalificatie wedstrijd te spelen voor een plek in de hoofdronde. Jack speelde tegen de Zuid-Afrikaanse Lohann Groenewald maar wist deze helaas niet te winnen, Jack verloor met 3-0. Zijn tweede wedstrijd won hij wel met 3-0. Aiden wist door zijn ranking al een plek in het hoofdschema te bemachtigen. Hij verloor helaas zijn eerste en enige wedstrijd van vandaag met 3-1 van Malthe Laursen. Morgen speelt Aiden verder voor plaats 17. Guido speelde vandaag zijn eerste wedstrijd tegen de Zwitserse Fabian Seitz. Guido won deze wedstrijd netjes met 3-0. Morgen speelt Guido tegen de Franse Axel Diet in de kwartfinale.
GU15
Bij de Girls under 15 vertegenwoordigen twee Nederlanders, Lianka Radzyminski en Naomi Nohar, Nederland. Lianka is 1e geplaatst en hoefde vandaag nog niet te spelen, zij speelt morgen haar eerste wedstrijd tegen de Amerikaanse Sophia Salzman. Naomi speelde vandaag al wel haar eerste wedstrijd. Zij had vandaag een redelijk makkelijke pot tegen de Duitse Zion Odametey, Naomi won 3-0.
BU15
Boys under 15 wordt op dit toernooi gespeeld door 5 Nederlanders. Rowan Damming, Sam Gerrits, Knut Hogervorst, Romeo Marino en Lars van Dongen spelen mee in deze categorie. Rowan wist vandaag zijn twee wedstrijden te winnen met 3-0. Morgen speelt hij verder voor een plek in de kwartfinale. Sam won zijn eerste wedstrijd met 3-0 maar verloor daarna zijn tweede wedstrijd met 3-0 van de Belgische Nathan Masset. Knut won ook zijn eerste wedstrijd relatief snel met 3-0. Hij had daarna helaas een lastige loting, hij trof de nummer 1 geplaatste Dennis Igelbrink. Helaas verloor Knut deze wedstrijd nipt met 3-1. Romeo had vandaag zijn eerste wedstrijd een walkover omdat zijn tegenstander er niet was. Daarna verloor hij helaas zijn wedstrijd met 3-0. De jongste Nederlander in deze categorie is Lars. Lars verloor zijn eerste wedstrijd met 3-0 maar kon dit uiteindelijk toch omzetten in een 3-0 winst bij zijn tweede wedstrijd.
GU17
In deze categorie is 1 Nederlander aanwezig, namelijk Féline Posdijk! Féline had vandaag maar 1 wedstrijd. Helaas verloor zij die met 3-0 van de Zweedse Nathalie Malmstrom. Morgen speelt Féline verder voor plek 17 tegen de Amerikaanse Tessa Walden.
BU17
De verrassing van het toernooi tot nu toe is toch wel Jerry Bisschops. Jerry kwam dit toernooi binnen met een 33/64 plaatsing maar wist het in de eerste ronde Noah Schroeder (plaatsing: 13/16) al behoorlijk lastig te maken. Het was een lange wedstrijd maar Jerry won met 3-1! Dit was al een verrassing maar Jerry wist de ronde daarna nogmaals te verrassen door te winnen van de Zwitserse Odin Hauri. Morgen speelt Jerry verder tegen de Indische Prithvi Singh.

GU19
Bij de Girls under 19 spelen dit toernooi 4 Nederlanders mee. Fleur Maas, Gabi Fritsche, Daniek Krukkert en Megan van Drongelen zijn van de partij. Van deze 4 is helaas alleen Fleur nog in het hoofdschema, Fleur won met 3-0. Gabi verloor met 3-1 van de Franse Maelle Fuhrer. Daniek verloor met 3-0 van de Zwitserse Sarah Lüdin en Megan van Drongelen verloor met 3-1 van de Engelse Eve Coxon. Morgen spelen deze 3 meiden verder voor plek 17.
BU19
Bij de Boys under 19 spelen Tom Schreurs en Bjarni Kemperman mee. Tom Schreurs won vandaag zijn eerste wedstrijd met 3-1 van de Indische Jairaj Singh. Daarna kwam Tom uit tegen de ¾ geplaatste Ondrej Vorlicek, Tom verloor helaas met 3-0. Bjarni was de enige Nederlander die gisteravond ook al een wedstrijd moest spelen, deze verloor hij helaas met 3-0 van een Amerikaan. Vandaag speelde Bjarni zijn tweede wedstrijd tegen de Engelse James Wilkinson, helaas verloor Bjarni deze met 3-0.

Dit was de eerste dag, morgen natuurlijk weer een nieuwe dag! Dit betekend morgen ook weer een nieuw toernooiverslag! Leuk dat jullie meelezen, en tot morgen! Succes TEAM NL!

Volg hier het toernooischema!