74309007
was successfully added to your cart.

Toernooiverslag Nordic Junior Open 2019

Afgelopen weekend speelden 16 Nederlanders de Nordic Junior Open in Malmö, Zweden. Nederland wist 3 podiumplaatsen te behalen! Ben je benieuwd wat de resultaten zijn geworden van alle Nederlanders? Lees dan nu snel door en je bent weer helemaal op de hoogte!

GU11/GU13

Bij de jongste categorie van het toernooi, de Girls under 11, waren slechts 3 meiden aanwezig die speelde in een poule. Vanuit Nederland was de Rotterdamse Ruby Huisman van de partij. Ruby wist beide wedstrijden makkelijk met 3-0 te winnen en mocht zich daarmee bekronen tot Girls under 11 kampioene!

Ruby speelde naast de GU11 categorie ook nog in de GU13 categorie. Ruby wist knap de halve finale te behalen door in de kwartfinale nipt met 3-1 te winnen van de Hongaarse Juhasz. In de finale was de nummer 1 geplaatste Karolina Sramkova te sterk. Ruby werd uiteindelijk 4ebij de Girls under 13.

BU13

Bij de Boys under 13 waren Evan Morris en Robert Lindner van de partij voor TEAM NL. Evan Morris won zijn eerste ronde met 3-0 maar verloor vervolgens zijn tweede ronde. Vervolgens won hij weer met 3-0 maar verloor helaas zijn laatste twee wedstrijden. Evan werd uiteindelijk 12e. Robert Lindner behaalde knap de kwartfinale door van een 5/8 geplaatste te winnen met 3-1. Vervolgens verloor Robert van de nummer 2 geplaatste Axel Diets. Robert had vervolgens mooie wedstrijden te pakken, maar verloor twee keer met 3-1 en werd daarmee 8e.

GU15

Meike van Dalen en Annamaria Machalova hielden de Nederlandse eer hoog bij de Girls under 15 in Zweden. Annamaria Machalova wist op een knappe manier de kwartfinale te behalen, maar moest in die kwartfinale helaas opgeven door een blessure. Sterkte Annamaria! Meike van Dalen verloor haar eerste wedstrijd maar wist zich daarna te herpakken en won haar 3 opvolgende wedstrijden. De laatste wedstrijd van het toernooi verloor Meike helaas nipt met 3-1 en ze werd daarmee 18e.

BU15

De BU15 was dit jaar vertegenwoordigd door Sam Gerrits, Ian Trouwborst, Lars van Dongen en Guido Lindner. Gerrits liet zien goed in vorm te zijn en wist de Nordic Junior Open 2019 te winnen met slechts 2 games te verliezen in het hele toernooi! Het eerste goud voor Nederland dit seizoen! Well done Sam! Guido Lindner won zijn eerste twee wedstrijden en behaalde daarmee de kwartfinale. Helaas was de Ukraïnse Sherbakov te sterk, Guido verloor met 3-0. In de strijd voor 5/8 verloor Guido helaas 2 keer erg nipt en werd daarmee 8e. Lars van Dongen won zijn eerste wedstrijd gemakkelijk maar verloor zijn tweede ronde met 3-0. Lars had helaas verder een zware draw met lastige wedstrijden die hij verloor. Lars werd uiteindelijk 16e. Ian Trouwborst verloor zijn eerste wedstrijd maar won zijn tweede met 3-0. Daarna verloor Ian nog een keer maar wist het toernooi af te sluiten met 2 winstpartijen. Ian werd uiteindelijk 21e.

GU17

Bij de Girls under 17 was Naomi Nohar de enige Nederlandse. Naomi wist haar eerste twee rondes gemakkelijk door te komen maar stuitte vervolgens op de nummer 1 geplaatste Marie-Amelie Callebaut uit Belgie, Naomi verloor met 3-0. Naomi verloor de wedstrijden daarna nipt. Naomi werd uiteindelijk 8e.

BU17

De Boys under 17 was het drukst bezet qua Nederlanders. Rowan Damming, Sebastiaan Hofman, Knut Hogervorst, Hjalmer Mols en Valentijn Hofman waren hier van de partij. Rowan Damming speelde zijn eerste toernooi <17 en met succes! Rowan wist de finale te behalen en speelde tegen de Franse Paul Gonzalez. Rowan verloor deze finale met 3-1, maar wist toch knap de zilveren medaille te pakken. Sebastiaan Hofman behaalde knap de kwartfinale met een mooie winst op de Ierse Dylan Moran. Sebastiaan stuitte in de kwartfinale op de uiteindelijke kampioen van de BU17, hij verloor met 3-1. In de strijd verder om 5/8 verloor Sebastiaan zijn eerste wedstrijd maar wist het toernooi af te sluiten met 3-1 winst. Sebastiaan werd 7e. Knut Hogervorst won zijn eerste wedstrijd met 3-0 maar verloor daarna met 3-0 van de hogergeplaatste Alex Smith. Knut won vervolgens 2 wedstrijden op rij maar verloor zijn laatste wedstrijd met 3-0. Knut werd uiteindelijk 10e. Hjalmer Mols won zijn eerste wedstrijd, maar verloor zijn volgende twee partijen. Hij wist zich te herpakken en won daarna met 3-2 (16-14 in de 5egame!!) In zijn laatste wedstrijd verloor Hjalmer helaas met 3-0 van de Poolse Lipski. Hjalmer werd uiteindelijk 28e. Valentijn Hofman verloor zijn eerste ronde, maar won de volgende 3 wedstrijden knap. Helaas verloor Valentijn zijn laatste 2 wedstrijden van het toernooi met 3-0. Valentijn werd uiteindelijk 36e.

BU19

Bij de Boys under 19 was Tjeu Dubbeldam de enige vanuit Nederland. Tjeu kwam zijn eerste 2 rondes gemakkelijk door maar kwam toen uit tegen de nummer 2 geplaatste Marek Panacek. Tjeu wist zich te verweren maar verloor met 3-0. Zijn volgende wedstrijd verloor hij nipt met 3-1 maar hij wist zijn volgende twee potten knap te winnen met een 3-2 en een 3-1 winst. Tjeu werd uiteindelijk 13e.

 

Nederland wist uiteindelijk naar huis te gaan met 3 prijzen! Sam Gerrits kampioen bij de BU15 en Ruby Huisman kampioene GU11 & Rowan Damming wisten het zilver te winnen! Verder zijn er mooie resultaten behaald door Team NL! Goed gedaan allemaal!