74309007

23 Nederlanders aanwezig bij de GJO 2019!

Afgelopen weekend hebben maar liefst 23 Nederlands meegespeeld bij de German Junior Open 2019 in Hamburg. Het toernooi startte voor een aantal spelers op donderdag maar de meeste spelers kwamen pas op vrijdag in actie.

BU13
Bij de Boys under 13 speelden bijna alle jongens die volgend weekend ook zullen strijden om de titel bij het Nederlands Kampioenschap <13. Aiden Vetjens, Evan Morris, Victor Santos de Freitas en Robert Lindner vertegenwoordigde Nederland in deze categorie. Helaas verloren alle jongen hun eerste wedstrijd. Aiden Vetjens verloor zijn eerste wedstrijd nipt met 3-2, het ging bij Aiden verder met ups en downs maar hij wist het toernooi positief af te sluiten door met 3-2 te winnen van Salem Almwled, Aiden werd 21e. Evan Morris won na zijn eerste pot de volgende 2 wedstrijd, waarvan een tegen Aiden, met 3-1. Daarna verloor Evan 2 wedstrijden nipt, Evan werd 20e. Victor Santos de Freitas won zijn tweede wedstrijd dik en gaf zelfs een zogenoemde ‘bagel’, daarna kreeg Victor ergens last van en moest hij zijn laatste wedstrijden helaas opgeven. Victor werd uiteindelijk 24e. Robert Lindner verloor zijn eerste 2 wedstrijden, won de volgende 2 maar verloor uiteindelijk zijn laatste. Robert werd 26e.

GU15
Bij de Girls under 15 waren voor Nederland Naomi Nohar en Meike van Dalen aanwezig. Naomi was 1e geplaatst maar kon dit helaas niet waarmaken. Ze verloor in de kwartfinale mede doordat ze ziek was geworden, Naomi heeft daardoor helaas opgegeven. Meike wist knap haar kwalificatie te winnen en kwam daardoor in het hoofdschema. Daarna had Meike een aantal hele lastige potten, maar wist het soms toch nog spannend te maken. Meike werd uiteindelijk 16e.

BU15
Bij de Boys under 15 stonden Rowan Damming, Sam Gerrits, Guido Lindner, Valentijn Hofman, Hjalmer Mols en Lars van Dongen aan de start in Hamburg. Guido, Valentijn, Hjalmer en Lars wisten allemaal hun eerste ronde te winnen waar Rowan en Sam een Bye hadden. Valentijn Hofman verloor na zijn eerste ronde helaas de 3 wedstrijden daarop, had daarna een walkover, en speelde de laatste wedstrijd tegen Lars van Dongen. Lars had ook zijn 3 wedstrijden verloren maar won daarna. De wedstrijd was enorm spannend maar Lars wist uiteindelijk nipt met 3-2 te winnen van Valentijn. Hjalmer Mols verloor zijn 2e ronde maar won daarna 2 wedstrijden. Hij verloor helaas zijn laatste 2 wedstrijden en werd daarmee 20e. Guido Lindner wist knap zijn 2e ronde te winnen maar verloor daarna helaas van een Deen. Guido speelde zijn laatste twee wedstrijden 5-setters maar hij wist ze beiden te winnen en werd knap 13e.

Sam Gerrits en Rowan Damming die vorige week Goud en Zilver pakten in Frankrijk hadden dat nu opnieuw voor ogen. Sam Gerrits verloor helaas nipt in de kwartfinale ondanks dat hij 2-1 voor stond. Sam werd uiteindelijk 6e. Rowan Damming behaalde de finale en stond 2-1 voor tegen de Egyptenaar Abdalla Hafez maar hij kon het helaas niet volhouden. Rowan verloor nipt met 3-2. Toch wist Rowan zilver te pakken! Goed gedaan Rowan!!

GU17
Bij de Girls under 17 waren Lianka Radzyminski en Feline Posdijk van de partij. Feline had een walkover bij haar kwalificatie en kwam daardoor direct in het hoofdschema. Feline had daarna een twee zware potten en helaas nog een walkover. Feline werd uiteindelijk 14e. Lianka Radzyminski verloor haar eerste wedstrijd met 3-1 van de Deense Laura Lauridsen maar won haar volgende potten. Helaas kon Lianka dit niet doorzetten, ze verloor haar laatste wedstrijd met 3-0. Lianka werd 10e.

BU17
Bij de Boys under 17 waren Tjeu Dubbeldam, Sebastiaan Hofman en Romeo Marino aanwezig vanuit Nederland. Tjeu Dubbeldam had enorm ongeluk met de loting, hij kwam meteen uit tegen een Egyptenaar die uiteindelijk dit toernooi brons wist te pakken. Tjeu won daarna al zijn wedstrijden en werd 33e. Sebastiaan Hofman had een bye de eerste ronde en won zijn tweede ronde. In de 3e ronde verloor hij helaas nipt van de Belgische Harold Castieux. Sebastiaan won de 2 opvolgende wedstrijd maar verloor zijn laatste en werd daarmee uiteindelijk 10e. Romeo Marino kwam in een poule terecht en wist daar al zijn wedstrijden te winnen. Hij werd uiteindelijk 41e.

GU19
De Girls under 19 werd vanuit Nederland vertegenwoordigd door Fleur Maas, Gabi Fritsche en Daniek Krukkert en Catlyn van Maas de Bie. Daniek Krukkert en Catlyn van Maas de Bie verloren helaas hun Kwalificaties waardoor ze in een poule terecht kwamen. Daniek Krukkert won haar volgende wedstrijd maar moest daarna helaas opgeven en werd 18e. Catlyn werd uiteindelijk 17e. Gabi Fritsche verloor haar eerste ronde, maar won daarna knap haar tweede ronde na een 2-0 achterstand. Haar derde wedstrijd verloor ze met 3-0 maar ze kon het toernooi winnend afsluiten door haar laatste wedstrijd te winnen, Gabi werd uiteindelijk 11e. Fleur Maas was 2e geplaatst dit toernooi maar verloor helaas haar halve finale van de Engelse Eve Coxon. Fleur wist nog wel het brons te pakken door haar laatste wedstrijd te winnen van de Deense Klara Moller. Goed gedaan Fleur!

BU19
Bij de Boys under 19 speelden Tom Schreurs en Luke Stauffer van Team NL. De jongens behaalden precies dezelfde resultaten. Ze wonnen beiden hun eerste 2 rondes, maar verloren daarna helaas de 3 volgende wedstrijden. Uiteindelijk werd Tom 15e en Luke 16e.

Opnieuw 2 podiumplaatsen voor de Nederlanders! Well Done!