74309007
was successfully added to your cart.

14 Nederlanders aanwezig op het meest prestigieuze toernooi van de wereld, de British Junior Open 2020!

Afgelopen weekend waren er 14 Nederlanders afgereisd naar Birmingham voor de British Junior Open 2020. Met 742 deelnemers is het toernooi in Engeland het grootste en sterkste toernooi van de alle Junior Opens. Je kan het vrijwel zien als het WK jeugd! Grote uitdaging dus voor al onze TMG’ers! Ben je benieuwd naar hoe de Nederlanders het hebben gedaan? Lees dan nu snel verder!

GU11

Bij de Girls under 11 was onze meervoudig Nederlands Kampioene Elcke Mols aanwezig. Elcke wist gemakkelijk zonder gameverlies de kwartfinale te behalen maar verloor toen van de uiteindelijke winnares Harleein Tan uit Maleisië. Uiteindelijk heeft Elcke een hele knappe 6eplaats behaald!

BU13

Bij de Boys under 13 waren Victor Santos de Freitas, Robert Lindner, Aiden Vetjens en Jack van Drongelen aanwezig om Nederland te vertegenwoordigen. Victor Santos de Freitas wist heel knap de top 16 van het toernooi te behalen door in de tweede ronde matchballen te overleven en uiteindelijk met 3-2 te winnen van de Engelsman Harry Flett. Victor is uiteindelijk 16egeworden na nog hele spannende en leerzame partijen tegen alleen maar Engelsen. Mooi gedaan Victor!

Robert Lindner won zijn eerste ronde gemakkelijk met 3-0. Daarna verloor hij helaas met 3-0 van de Amerikaanse Jack Elriani. Hierna had Robert nog erg spannende potten, maar verloor er 3 en won er 1. Uiteindelijk behaalde Robert de 30eplaats.

Aiden Vetjens en Jack van Drongelen verloren beiden hun eerste twee rondes en speelden daarna door voor plek 49. Aiden won daarna al zijn wedstrijden, zijn laatste wedstrijd won hij knap met 3-0 van de Engelse Diego Pita en Aiden werd daarmee uiteindelijk dus 49e. Jack van Drongelen verloor nog een wedstrijd maar wist het toernooi uiteindelijk winnend af te sluiten door met 3-0 te winnen van de Canadese Faraaz Khan met 3-0. Jack werd uiteindelijk 57e.

BU15

Bij de Boys under 15 was alleen Guido Lindner van de partij. Guido won zijn eerste wedstrijd van het toernooi gemakkelijk met 3-0 en mocht daarna op de full glass court tegen de nummer 2 geplaatste en de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Guido verloor de wedstrijd met 3-0. De wedstrijd daarna was heel spannend maar verloor Guido net met 3-2. Vervolgens won hij zijn 2 wedstrijden, maar helaas kon hij dit niet doortrekken tot zijn laatste wedstrijd. Guido verloor zijn laatste wedstrijd met 3-1 en werd uiteindelijk 49e.

BU17

Bij de Boys under 17 waren dit keer Sebastiaan Hofman, Sam Gerrits, Rowan Damming, Valentijn Hofman en Hjalmer Mols aanwezig vanuit Nederland. Sebastiaan Hofman wist zijn eerste twee wedstrijden te winnen maar verloor helaas in zijn derde ronde van de Engelse Hassan Khalil met 3-0. Vervolgens won hij zijn volgende wedstrijd met 3-0 waarna hij uiteindelijk 2x verloor van de Ierse Alex Smith en de Franse Maceo Levy. Sebastiaan sloot uiteindelijk het toernooi positief en werd 23e.

Sam Gerrits won ook zijn eerste twee rondes en was daarna enorm dichtbij de laatste 16, maar verloor heel nipt met 3-2 van de Engelse Franklyn Smith. Sam verloor zijn volgende twee wedstrijden beiden met 3-1 maar wist daarna twee keer te winnen en werd uiteindelijk 29e.

Rowan Damming won zijn eerste wedstrijd maar verloor zijn tweede wedstrijd met 3-1 van Zi Tao Yu uit Hong Kong. Vervolgens won Rowan twee wedstrijden op rij met 3-2 en 3-1 waarna hij verloor van de Pakistaanse Waleed Khalil met 3-1. Rowan won zijn laatste wedstrijd en werd uiteindelijk 37e.

Hjalmer Mols verloor zijn eerste wedstrijd waarna hij een bye had en zijn tweede wedstrijd won met 3-0. Daarna had hij een zware pot tegen de Ierse Eoghan Dumphy, Hjalmer verloor heel nipt met 3-2. Hjalmer verloor daarna met 3-0 en werd uiteindelijk 79e.

Valentijn Hofman verloor zijn eerste wedstrijd van het toernooi met 3-0 van de Engelse Michael Tallentire. Vervolgens speelde Valentijn tegen Farid Farrag uit Tsjechië, Valentijn was dichtbij in de games maar verloor uiteindelijk met 3-0. Hierna had Valentijn nog twee zware maar leerzame partijen. Valentijn werd uiteindelijk 89e.

GU19

Bij de Girls under 19 waren Fleur Maas en Daniek Krukkert van de partij vanuit Nederland. Fleur Maas wist haar eerste twee wedstrijden te winnen en bereikte daarmee de top 16 waarna ze uitkwam tegen de nummer 1 geplaatste Jana Shiha. Fleur kwam heel knap 1-0 voor op de all-glass-court maar kon dit helaas niet volhouden en verloor met 3-1. Haar volgende 2 wedstrijden verloor ze, de eerste heel nipt met 3-2 van de Indiase Sanya Vats en de tweede met 3-1 van Haya Ali. Fleur werd uiteindelijk 15e.

Daniek Krukkert verloor haar eerste wedstrijd van het toernooi met 3-1 van Engelse Eleanor White. De tweede wedstrijd kwam Daniek 2-0 achter, kwam tot 2-2 maar verloor helaas nipt met 3-2. Daniek won daarna haar andere 3 wedstrijden van het toernooi en werd uiteindelijk 49e.

BU19

Tjeu Dubbeldam was de enige Nederlander bij de Boys under 19. Tjeu verloor helaas zijn eerste wedstrijd nipt met 3-1 van de Canadese Nikhil Ismael. Vervolgens had Tjeu een bye en won hij zijn wedstrijd daarna met 3-1. In zijn 4ewedstrijd kwam hij 2-1 voor maar verloor hij helaas met 3-2 van Lam Shing Fung uit Hong Kong. Tjeu wist zijn laatste wedstrijden beide met 3-0 te winnen en werd uiteindelijk 73e.

 

Al met al is dus weer bewezen hoe enorm sterk de British Junior Open is en waar de Nederlanders nu staan! Goed gedaan Nederlanders! Volgend jaar zullen natuurlijk twee spelers de TMG Wildcard krijgen mede mogelijk gemaakt door Orange Double Dot om volledig verzorgd naar de British Junior Open 2021 te gaan! Wij zijn benieuwd wie dat gaan worden! De volgende punten kunnen behaald worden bij TMG DPD Beverwijk op 26 januari! Tot dan allemaal!